Diari digital d'Andorra Bondia
Els manifestants del CDR de l'Alt Urgell durant la caminada d'aquest matí.
Els manifestants del CDR de l'Alt Urgell durant la caminada d'aquest matí.

Caminada reivindicativa del CDR en favor del dret a l’autodeterminació


Escrit per: 
Agències

Una quinzena de persones va participar ahir al matí en una caminada reivindicativa que es va dur a terme pel tram urbà de la carretera N-260 al seu pas pel terme municipal de la Seu d’Urgell. L’acció, convocada pel CDR de l’Alt Urgell per defensar “el dret a l’autodeterminació en suport a les preses i pels drets civils socials i polítics”, va començar a les set del matí a la plaça Bisbes Prínceps. 

Des d’aquest punt, els manifestants van sortir cap a la rotonda d’accés a la capital alturgellenca, recorregut que van dur a terme diversos cops i ocupant un dels carrils de la via de forma alternativa, fet que va generar retencions puntuals en el trànsit. Finalment, van arribar a l’encreuament del nucli de Castellciutat i des d’allà van tornar al punt d’inici.

La protesta, que es va portar a terme sense incidents i de forma pacífica, va acabar a les vuit del matí. Durant la caminada, diverses dotacions dels mossos d’esquadra es van col·locar davant i darrere dels manifestants per regular el trànsit.

D’altra banda, regidors i treballadors de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, així com també ciutadans, encapçalats per l’alcalde de la ciutat, Albert Batalla, es van sumar al punt de les 12 del migdia a l’aturada de 10 minuts convocada per donar suport als dirigents polítics i socials, coincidint amb l’inici del judici de l’1-O.  

En aquesta concentració l’alcalde urgellenc ha llegit en veu alta el manifest que es va llegir en l’acte municipalista celebrat diumenge passat a l’Ajuntament de Barcelona -organitzat per l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, sota el lema Llibertat, Justícia i Democràcia- en el qual van participar alcaldes i alcaldesses de totes les sensibilitats polítiques i de totes les comarques de Catalunya per reclamar el respecte als drets i llibertats fonamentals i exigir un judici just i imparcial per als representants polítics i socials processats per l’1-O.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte