Diari digital d'Andorra Bondia
Foto de família dels 22 ministres presents en la cimera de La Antigua Guatemala.
Foto de família dels 22 ministres presents en la cimera de La Antigua Guatemala.

Camp defensa la innovació com un dels desenvolupadors del turisme


Escrit per: 
Redacció/Foto: Govern d'Andorra

El ministre de Turisme, Francesc Camp, ha participat en la primera Conferència iberoamericana de ministres d’Economia i Turisme, celebrada a la ciutat de La Antigua Guatemala, on ha destacat que la tecnologia és un desenvolupador del sector turístic perquè permet una traçabilitat dels visitants i de la seva experiència, i ha defensat la implementació de polítiques sostenibles en el sector.
Així, segons va informar l’executiu en un comunicat, Camp va intervenir en les dues sessions plenàries dedicades al turisme, la primera de les quals sota el títol Recerca i Innovació Tecnològica, un factor determinant en la competitivitat empresarial i el sector turístic centrada en l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 9, el relatiu a construir infraestructura resilient, promoure la industrialització inclusiva i sostenible, així com fomentar la innovació. La segona, titulada L’articulació de la política pública del turisme als Objectius de Desenvolupament Sostenible”, estava centrada en el potencial del sector turístic per contribuir a la sostenibilitat a través de l’estratègia política.
Durant les sessions de treball es va incidir en qüestions relacionades amb la inversió en infraestructura i innovació com a motors fonamentals del creixement i el desenvolupament econòmic, on la mobilitat sostenible i les energies renovables són cada vegada més importants, de la mateixa manera que el creixement de noves indústries tecnològiques de la informació i les comunicacions. També es van relacionar els avenços tecnològics amb l’enfortiment de la qualitat de l’ocupació i la promoció de l’eficiència energètica.
Així mateix, Camp va participat en la taula rodona Innovació productiva i turisme, moderada pel director regional adjunt per les Amèriques, de l’Organització Mundial del Turisme, Alejandro Varela. En la seva exposició va compartir l’experiència d’Andorra en l’impuls de la innovació, l’obertura econòmica i la captació d’inversió estrangera amb la creació de clústers amb potencialitat de creixement.
Camp va signar la declaració conjunta dels 22 ministres iberoamericans aplegats a La Antigua Guatemala, un text que es proposarà durant la 26a Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern, que tindrà lloc el novembre vinent.
Durant la seva estada a La Antigua, Camp ha tingut l’oportunitat de trobar-se amb la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme d’Espanya, Reyes Maroto i la secretària d’Estat de Turisme d’Espanya, Bel Oliver. També ha intercanviat experiències amb el ministre d’Economia de Guatemala, Acisclo Valladares, i s’ha reunit amb la secretària general de la SEGIB, Rebeca Grynspan.

camp
defensa
desenvolupadors
turisme
innovacio

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte