Diari digital d'Andorra Bondia
Camp diu que la Puríssima torna a xifres d’abans de la crisi
Camp diu que la Puríssima torna a xifres d’abans de la crisi

Camp diu que la Puríssima torna a xifres d’abans de la crisi


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Jonathan Gil

El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, va manifestar que les xifres d’entrada de vehicles i de turistes en general, del passat pont de la Puríssima, “auguren una bona temporada d’hivern”. Segons Camp, aquestes xifres “són similars a les d’abans de la crisi”. Tot i això, el ministre va afegir que cal esperar les xifres totals del mes de desembre i de la globalitat de l’any,  “però es detecta una recuperació dels estats veïns, no només en el pont, sinó que s’augura un bon hivern”,.
L’afluència de vehicles durant el pont va ser un 5,3% superior a l’any passat, segons l’Àrea de Mobilitat. El nombre de vehicles que han traspassat les fronteres andorranes va ser  de 93.555 en 6 dies (del dimarts 5 de desembre fins al diumenge 10), davant dels 88.904 que van entrar en el mateix nombre de dies (del dimarts 6 fins al diumenge 11) el 2016. El dia de més afluència va ser el dimecres 6 de desembre, quan van entrar 19.636 vehicles, una dada que no es registrava des de l’any 2003.
 D’altra banda, el ministre de Turisme va manifestar que s’està en la fase final de l’elaboració dels reglaments interns de la Llei de l’allotjament turístic “perquè, com a màxim a principis de l’any vinent, el reglament de classificació dels hotels i dels habitatges d’ús turístic, i el reglament de creació d’inscripció al registre d’habitatges d’ús turístic, com el del registre del que gestiona aquests habitatges, estiguin apunt”. Aquests són els reglaments prioritaris en què el ministeri està treballant, per posar-los en pràctica en breu. La intenció és que, a partir dels reglaments, es puguin inscriure els allotjaments turístics i es puguin revisar les classificacions, en què “s’inclourà la seva reputació en línia, fet que també repercutirà en la classificació dels hotels”, va recordar el ministre de Turisme. 
Camp també va remarcar que s’està en la fase final del procés de selecció del primer dels dos inspectors que es contractaran per fer seguiment de la nova Llei de l’allotjament turístic. Segons Camp, de tots els candidats que s’han presentat, han quedat seleccionades dues persones. Una d’aquestes persones serà el primer inspector que, a principis de gener, ja podrà estar operatiu. Pel que fa al segon inspector, ja es contempla una partida per al pressupost de l’any vinent,  i  també es preveu que s’incorpori aviat. Segons el ministre de Turisme, “amb els dos inspectors i la plataforma informàtica per gestionar les inscripcions d’habitatges d’ús turístic i de la resta d’allotjaments turístics, ja estem en un control més eficient, en relació amb el que s’havia fet fins ara” en matèria d’allotjament turístic. 

La campanya de rebaixes d’hivern comença avui

Andorra Turisme comença avui la campanya de comunicació de les rebaixes d’hivern, amb la voluntat d’informar els mercats de proximitat de l’inici del període de rebaixes a Andorra. Enguany, arrenquen el 22 de desembre i s’allarguen fins al 28 de febrer. La campanya de comunicació de les rebaixes d’hivern es fa a Espanya (Catalunya, Madrid, País Basc, València i Aragó) i França (Occitània i Nova Aquitània), i durarà del 12 al 23 de desembre. A més, també s’han previst accions de comunicació dins del país, que es posaran en marxa del 18 al 28 de desembre. La publicitat s’articularà a través de premsa escrita generalista, revistes femenines, diverses emissores de ràdio, butlletins d’informació, a les xarxes socials i al web www.visitandorra.com.

Puríssima
xifres
crisi
abans
camp

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte