Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre de Turisme va assistir ahir a la missa solemne amb motiu del Dia de Meritxell.
El ministre de Turisme va assistir ahir a la missa solemne amb motiu del Dia de Meritxell.

Camp encara veu el Cirque du Soleil com un pilar per atraure turistes


Escrit per: 
Agències

El ministre de Turisme Francesc Camp no considera la davallada de l'ocupació hotelera preocupant donat que és deguda a l'auge dels països àrabs com a destinació turística durant l'estiu i és un fet que també afecta països veïns. Avança que el ministeri analitzarà la situació quan acabi l'estiu i tindrà en compte si "s'han de fer modificacions en alguna de les nostres estratègies". Pel que fa a les crítiques d'SDP en relació a l'esgotament del model del Cirque du Soleil, Camp qüestiona a l'oposició si tenen els mateixos dubtes amb altres esdeveniments que per al govern "tenen tant o més cost" i que aporten les mateixes xifres.

El ministre de Turisme treu importància a la davallada de turistes durant el mes d'agost, que segons les xifres de la Unió Hotelera ha disminuït un 5,05% a l'agost, un 11,7% al juliol i un 11,51% al juny. Considera que estaria "molt preocupat" si la davallada afectés només a Andorra, però que altres destinacions veïnes també s'han vist afectades pel fet que els països àrabs han atret més visitants aquesta temporada. "Haurem d'analitzar molt bé què ha passat quan s'acabi l'estiu i veure si s'han de fer modificacions en alguna de les nostres estratègies", ha explicat Camp aquest dissabte.

Pel que fa a les crítiques d'SDP al model actual del Cirque du Soleil, el qual consideren esgotat, el ministre creu que no tenen fonament, donat que "aquest model que vam implantar fa gairebé set anys ha portat els seus fruits", afirma Camp, i posa d'exemple les xifres d'ocupació hotelera, que han crescut un 50% des que van començar a celebrar-se els espectacles. En paraules del ministre de Turisme, l'executiu veu el Cirque du Soleil com un "pilar" durant els mesos de juliol i entén que "encara aporta molt". Amb tot, Camp pregunta a l'oposició si també creu que estan esgotats altres esdeveniments com la Copa del Món de BTT, l'Andorra Ultra Trail o les aportacions que el govern destina al Basquet Club Andorra, els quals "tenen tant o més cost que el Cirque du Soleil" i, en comparació amb l'espectacle canadenc, "estem en els mateixos ratis o potser algun esdeveniment és inferior".

Andorra
Canillo
Meritxell
camp
turisme
Cirque
Soleil

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte