Diari digital d'Andorra Bondia
Joan Carles Camp a Arinsal.
Joan Carles Camp a Arinsal.

Camp planteja una taula per desestacionalitzar el turisme


Escrit per: 
Redacció / FOTO: Terceravia

El número dos de la llista nacional de Terceravia, Joan Carles Camp, va defensar ahir des d’Arinsal que “cal que d’una vegada per totes es creï una taula nacional del turisme” per tal de desestacionalitzar l’activitat del país. L’organisme hauria d’englobar tots els sectors implicats, segons va precisar Camp, que va insistir en la necessitat d’acabar amb l’anomenat “efecte banyera”, expressió amb la qual va definir la baixada de visitants que es dona a Andorra des de la fi de la Setmana Santa fins a l’agost, després de la tancada dels camps de neu. 

Camp, que va posar com a exemple de desestacionalització de l’activitat turística el model de gestió que s’està portant a terme als Alps, va explicar que “Terceravia creu fermament que el futur del turisme es mou per l’esport, la cultura, la natura i les emocions en tots els seus vessants, on els nostres parcs naturals han de tenir un espai determinant”.
El candidat de Terceravia va lamentar la impossibilitat de visitar els interiors dels monuments i edificacions romàniques del país “per la gestió que s’ha portat a terme durant els darrers anys”, i seguint l’exemple de model de dinamització de la cultura romànica la Vall de Boí, va proposar crear itineraris i horaris que “articulin correctament tot el patrimoni per poder visitar-lo”.

 

Aparcaments intermodals per reduir el trànsit

Terceravia aposta per la creació de tres aparcaments intermodals com a mesura per ajudar a reduir el trànsit al nucli d’Andorra. Així ho va explicar ahir la cap de llista de la territorial de la formació a Encamp, Olga Martínez, que va destacar que “aquesta acció beneficiaria tant els ciutadans com el medi ambient”. Martínez, que es va mostrar partidària d’allargar les línies d’autobusos i reduir-ne el preu, va precisar que els tres aparcaments, d’on sortirien busos llançadora, s’ubicaran a Encamp, Sant Julià i la Massana. En el cas de la parròquia encampadana seria davant el Museu de l’Automòbil.

 

Educadors de carrer per a joves en situació de risc

La prevenció, mitjançant educadors de casa i de carrer, i fomentar la pràctica de l’esport de base, contribuirà a “ajudar els joves en risc i evitarà que delinqueixin”, segons va remarcar ahir la número dos de la llista de Terceravia+UL+Independents de Sant Julià de Lòria, Carine Montaner. La candidata laurediana va recordar que van votar al Consell General la Llei de responsabilitat penal dels menors, “per salvar els joves en risc”, ja que si cometen actes penals la llei podrà actuar i es podrà treballar en la seva reeducació. 

Amb tot, Montaner va insistir que el més important és “la prevenció”, i per això aposta per ajudar les famílies amb la figura de l’educador de casa i de carrer, i sobretot que els joves es mantinguin actius i practiquin esport.
Així, en el programa de la formació hi ha “desenvolupar polítiques efectives i dotar-les de recursos necessaris per afrontar les situacions de risc que afecten els menors”, “revisar el funcionament del centre d’acolliment d’infants (CAI) i l’acollida del menor en famílies” i “impulsar les mesures específiques necessàries per assegurar la continuïtat escolar del menor en cas d’internament”.

Terceravia
turisme
desestacionalitzar

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte