Diari digital d'Andorra Bondia
Vista general de Canillo.
Vista general de Canillo.

Canillo aprova l’ordinació per regular les iniciatives populars


Escrit per: 
Redacció / Foto: Comú de Canillo

El Comú de Canillo va aprovar en Consell de Comú el passat dimarts l’ordinació que permet als ciutadans proposar iniciatives reglamentàries populars. Aquesta ordinació serveix per regular el dret dels ciutadans a proposar projectes a l’administració pública comunal, fet que fomenta la presa de decisions públiques tenint en compte les necessitats i les preferències dels habitants. L’objectiu és estimular la participació i la col·laboració ciutadana en la definició de les polítiques i inversions públiques, segons van exposar ahir en un comunicat.

Per a la corporació canillenca, l’aprovació d’aquesta ordinació és “una fita important, ja que a més de promoure la participació dels ciutadans en la presa de decisions, enforteix la democràcia local i alhora demostra el compromís de l’administració per respondre a les necessitats de la comunitat, ja que aportant les seves idees i perspectives es millorarà la qualitat de vida de tothom”. 

L’ordinació recull que les  propostes ciutadanes que es presentin al Comú han de tenir el suport d’un nombre de signatures no inferior al 10% del cens electoral comunal. Així mateix, explicita que l’òrgan competent per iniciar el procediment administratiu un cop s’ha rebut una iniciativa reglamentària popular és la Junta de Govern del Comú, que posteriorment valorarà la proposta dins d’un termini de tres mesos. Si la valoració és positiva, es comunicarà als promotors i s’elaborarà una proposta d’articulat per regular la iniciativa concreta, i elevar-la al Consell de Comú per a la seva aprovació.

Des del Comú de Canillo, recorden que el text de l’ordinació de regulació de la participació ciutadana en iniciatives reglamentàries populars d’àmbit comunal és compartit per tots els comuns. Fins ara ja l’havien  aprovat els d’Ordino i Encamp i des de la setmana passada, també Canillo. Ara l’aniran aprovant la resta de corporacions. 

Canillo
ordinació
iniciatives populars

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte