Diari digital d'Andorra Bondia

Canillo aprova un pressupost per al 2010 un 14% inferior al del 2009


Escrit per: 
Agències


El Comú de Canillo ha aprovat aquest divendres el pressupost per al 2010, que ascendeix a 14.163.000 euros, un 13,7% inferior al del 2009, ja que la previsió d'ingressos és menor.

Per tal de fer-lo equilibrat, la inversió s'ha reduït un 26%, mentre que també s'espera que l'amortització del préstec suposi un 23% menys gràcies a la baixada dels tipus d'interès. En canvi, les despeses de funcionament s'han pràcticament mantingut. Dels 4,6 milions d'euros destinats a inversió, 1,7 es destinen a la segona fase de l'aparcament del Prat del Riu, i la resta serviran per començar el nou aparcament de Soldeu, i fer la nova oficina de turisme de Meritxell, les millores en xarxa d'aigües, les obres dels veïnats, i a la inversió per al Palau de Gel, entre d'altres. El cònsol major de Canillo, Enric Casadevall, ha dit que enguany es preveu tancar l'exercici amb un endeutament al voltant dels 12 milions d'euros, i s'ha compromès a acabar el mandat rebaixant la xifra fins als 10 milions, mentre que 'quan vam arribar al comú, al 2003, l'endeutament estava al voltant dels 30 milions d'euros'.

El conseller de l'oposició, Gerard Bàrcia, ha acusat la majoria de no tenir en compte les previsions de baixada d'ingressos que s'estan observant durant aquest any 2009 a l'hora d'elaborar el pressupost de l'any vinent, i els ha acusat de pressupostar uns ingressos massa alts. Alhora, també ha lamentat 'que es deixi la parròquia sense inversió' per culpa del projecte de l'aparcament del Prat del Riu, que ara ja no es pot aturar.

Durant la sessió de Consell de Comú també s'ha presentat el pressupost per al Palau de Gel de Canillo, que és de 2,7 milions d'euros. Les inversions ascendeixen a 210.000 euros, i aniran destinades a fer un estudi de mercat, a reparar el terrat, a potenciar els espectacles i a tornar a habilitar una zona de fumadors, ja que s'ha observat que des que es va prohibir fumar els ingressos al restaurant han baixat considerablement. D'altra banda, també s'ha aprovat un increment del 4% sobre els preus públics i l'ordinació tributària per al 2010.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte