Diari digital d'Andorra Bondia

Canillo espera que el Superior ratifiqui la sentència que els enfronta amb Encamp per unes obres a la zona de les Bordes d'Envalira


Escrit per: 
Agències


La cònsol menor de Canillo, Mònica Bonell, ha reaccionat aquest dissabte a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'afer que els enfronta amb el Comú d'Encamp en relació a unes  obres iniciades pels canillencs a la zona de les Bordes d'Envalira i aturades pels encampadans l'octubre del 2005.

La mandatària comunal ha manifestat que des de Canillo 'esperem que el Tribunal Superior mantingui la decisió presa' ratificant la sentència que ja havia emès i que confirmava la del Tribunal de Batlles. Tant un com altre tribunal havien dictaminat que les obres eren en terreny de Canillo i, per tant, el Comú d'Encamp no podia ordenar aturar-les tal i com va fer. Bonell basa la seva argumentació en 'vàries escriptures i creus de terme que ratifiquen que els terrenys són de Canillo'.

La sentència d'aquest passat dia 12 del Tribunal Constitucional, al qual va interposar recurs Encamp, diu que el Tribunal Superior ha d'explicar millor la seva decisió i, per tant, el que fa és retornar-li el litigi perquè argumenti més extensament la seva sentència.

Segons les fonts jurídiques consultades, però, 'no tindria massa sentit que el Tribunal Superior no confirmés la sentència' que ja va emetre el juliol passat i que són favorables als interessos de Canillo. Les mateixes fonts afirmen que el que està fent el Constitucional, sense entrar a definir de qui són els terrenys, és demanar al Superior que argumenti més la seva decisió, ja que han d'explicar millor com arriben a la conclusió que prenen.

Ara, el Tribunal Superior haurà d'elaborar una nova sentència, però sense que les parts puguin aportar nova documentació. De fet les discrepàncies dels límits parroquials entre Canillo i Encamp a la zona de les Bordes d'Envalira prové de la sentència de Concòrdia. Aquesta, a l'hora de definir els límits geogràfics entre les dus parròquies, es remet a les rodàlies que segueixen les creus de terme. Segons Canillo, el límit parroquial en aquesta zona se situa des de la confluència del riu Massat amb el riu Valira fins a les creus de terme de la Pleta de les Falconeres i de l'Orri de Rusca. Encamp considera que el límit territorial de la zona se situa en la línia que segueix el llit del riu Massat.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte