Diari digital d'Andorra Bondia
Ferran Costa, Carles Enseñat i Carles Naudi en una compareixença anterior.
Ferran Costa, Carles Enseñat i Carles Naudi en una compareixença anterior.

Canvis en la Llei de fundacions per agilitzar-ne la gestió


Escrit per: 
Redacció/Foto: Demòcrates

Amb l'objectiu d'actualitzar les directrius de funcionament de les fundacions, així com facilitar la seva gestió i millorar d’altres especificitats que regula el text inicial de fundacions, els tres grups de la majoria que dona suport a l'executiu han entrat a tràmit parlamentari la proposició de llei de modificació de la Llei de fundacions, un text que recull les demandes fetes per les fundacions del país.

Els presidents dels grups de la coalició, Carles Enseñat (Demòcrates), Ferran Costa (Liberals) i Carles Naudi d’Areny-Plandolit (Ciutadans Compromesos), han exposat que la llei del 2008 ha estat una "eina eficaç" i que "ha donat resposta de manera satisfactòria" a la demanda social i a la regulació de les fundacions privades d’Andorra, si bé, després de 13 anys, era necessari actualitzar-la.

D’aquesta manera, amb la proposició de llei s’amplien les activitats econòmiques que poden desenvolupar aquestes entitats, sempre que el seu objecte estigui relacionat amb els seus fins fundacionals, siguin complementaris o accessoris a aquests. Aquestes activitats es podran fer directament o mitjançant la participació en societats mercantils.

A la vegada, el text incorpora la possibilitat que certs membres del patronat puguin ser de nacionalitat estrangera, sempre això sí que resideixin al país, un canvi que busca alinear-se amb el procés d’obertura econòmica.

Amb la proposició entrada per la coalició també es fa més diligent la gestió i la participació activa del patronat, per exemple, en casos de liquidació i en la decisió d’on destinar el patrimoni romanent un cop es fa efectiva aquesta. Així mateix, s'incorpora la possibilitat per al patró de delegar el seu vot de forma escrita per a certs temes de gestió (mai en cas d’aprovació de comptes, canvis al pla d’actuació, modificacions estatutàries, fusió o liquidació de la fundació).

canvis
Llei de fundacions
agilitzar-ne
gestió

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte