Diari digital d'Andorra Bondia
El cap de Govern, Xavier Espot, i la secretària general Iberoamericana, Rebeca Grynspan, en la trobada del juliol passat.
El cap de Govern, Xavier Espot, i la secretària general Iberoamericana, Rebeca Grynspan, en la trobada del juliol passat.

Canvis i noves trobades ministerials de cara a la Cimera Iberoamericana


Escrit per: 
Redacció/Foto: Agències

La Secretaria General Iberoamericana (Segib) i la Secretaria Pro Tempore (SPT) que ostenta Andorra durant el bienni 2019-2020 continuen treballant per definir el calendari de reunions, fòrums i trobades ministerials que serviran de preparació de la 27a Cimera Iberoamericana de caps d’Estat i de Govern que acollirà el Principat a mitjans de novembre del 2020, un calendari que ha patit alguna modificació en la darrera revisió que s’ha fet a final d’agost.
Així, Andorra la Vella acollirà el 7 i 8 d’octubre la segona reunió de ministres d’Afers Socials mentre que el dies 17 i 18 del mateix mes Bogotà serà la seu de la 20a Conferència Iberoamericana de ministres de Cultura. També al Principat, tot i que no a l’octubre com es preveia inicialment, els dies 7 i 8 de novembre tindrà lloc una reunió de la Xarxa Iberoamericana d’Oficines de Canvi Climàtic (Riocc). També al novembre, el Principat acollirà la segona reunió de coordinadors nacionals i de responsables de cooperació, els dies 24 i 25, i la segona reunió de ministres d’Afers Exteriors, el 26.
D’altra banda, ja al 2020, i impulsat per la SPT, la Segib i el Centre Llatinoamericà d’Administració per al Desenvolupament (CLAD) els dies 6 i 7 de febrer se celebrarà a la República Dominicana el segon Fòrum iberoamericà de mecanismes d’implementació nacional de l’Agenda 2030.
El 10 de febrer, Cuba serà  l’escenari de la primera reunió ministerial sectorial de ministres i altes autoritats d’Educació Superior, mentre que els dies 9 i 10 de març se celebrarà a Andorra la dotzena reunió ministerial sectorial de Turisme.
Finalment, el juny vinent, però encara sense data, Portugal acollirà la 19a Conferència Iberoamericana de ministres d’Administració Pública i Reforma de l’Estat i a Espanya, en aquest cas a Madrid tot i que tampoc hi ha confirmada la data, se celebrarà la tercera reunió de coordinadors nacionals i de responsables de cooperació.
De cara al setembre del 2020, a Nova York i en el marc de la 75a Assemblea General de Nacions Unides, es preveu que es pugui portar a terme un esmorzar de treball dels ministres d’Afers Exteriors.

canvis
noves
trobades
ministerials
Cimera iberoamericana

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte