Diari digital d'Andorra Bondia
Carnet jove gratuït per a 334 joves amb discapacitat o vulnerabilitat
Carnet jove gratuït per a 334 joves amb discapacitat o vulnerabilitat

Carnet jove gratuït per a 334 joves amb discapacitat o vulnerabilitat


Escrit per: 
Agències / Foto: SFGA

El ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior i l’associació Carnet Jove Andorra van signar ahir al matí un conveni a través del qual 334 joves que es troben en situació de vulnerabilitat o tenen alguna discapacitat, i que tenen entre els 12 i els 30 anys, rebran de manera gratuïta el carnet. Durant la signatura d’aquest acord, el president de l’associació, Marc Pons, va posar en relleu que gràcies a aquest conveni es possibilita no només que aquest col·lectiu accedeixi als avantatges del Carnet Jove (com 300 descomptes nacionals i 60.000 arreu d’Europa), sinó que alhora “s’integra aquest col·lectiu” i se’l fa participar en les diferents propostes que duu a terme l’associació, com ara xerrades. 
D’aquesta manera, tal com va concretar el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, a través d’aquest conveni es concreta també el compromís de tractar, mitjançant els diferents canals del Carnet Jove, temàtiques que puguin interessar el col·lectiu, com l’accés a l’habitatge o els viatges inclusius. En aquest sentit, va indicar que aquest conveni marc “obre la porta” a altres col·laboracions puntuals o més concretes. 
Segons va comentar el titular d’Afers Socials, aquesta acció beneficia, de manera immediata, 33 joves tutelats i extutelats i 38 joves en situació de vulnerabilitat que ara com ara atén el ministeri, i també 263 persones amb discapacitat. Així, els joves tutelats, extutelats i aquells que estiguin en situació de vulnerabilitat hauran de formalitzar la seva sol·licitud per rebre aquest carnet gratis a través de l’àrea de Suport als Joves Tutelats i Extutelats, mentre que les persones amb discapacitat podran fer la demanda de manera directa a l’oficina del Carnet Jove Andorra o als punts d’informació juvenil, presentant la targeta blava, un document d’identitat i una fotografia, tal com ha explicat Pons, que ha afegit que l’Associació Europea de Carnet Jove té com a objectiu la integració i que aquest conveni també s’emmarca en aquesta fita. 
Espot va recordar, d’altra banda, i qüestionat sobre els serveis per als joves en situació de vulnerabilitat, que s’han posat en marxa diferents accions per a la seva atenció, com pot ser el pla de xoc per donar resposta a joves que puguin tenir conductes delictives incipients. També va recordar que el ministeri també treballa en el centre de rehabilitació intensiva per evitar que els que hagin de ser objecte de tractament per consum de tòxics hagin de marxar a fora del país. En aquest sentit, va concretar que el ministeri compta amb diferents partides en el pressupost de l’any vinent per començar a donar forma al projecte. 
A més, va negar que hi hagi un augment del consum de tòxics entre els joves, si bé sí que comencen cada cop més aviat. En aquest sentit, va destacar la vigilància que fa la policia en punts on s’ha registrat que els joves hi van a consumir i la lluita contra la venda i distribució. També va incidir en la tasca de prevenció.

 

Carnet Jove
gratuït
discapacitat
vulnerabilitat

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Hola, soc mare d'un noi amb el carnet blau i sempre a entrat al cinema un cop a la setmana gratuït desde fa unes dos o tres setmanes ell va anar al cine i el Sr. que el va atendre li va dir que ja no es faria mes gratuït... quin es el motiu si us plau???

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte