Diari digital d'Andorra Bondia
Casadevall plega per la implicació familiar en la defensa dels Cierco
Casadevall plega per la implicació familiar en la defensa dels Cierco

Casadevall plega per la implicació familiar en la defensa dels Cierco


Escrit per: 
M.S./P.G./Foto: Jonathan Gil

El secretari general del Govern, Jordi Casadevall, va formalitzar ahir la seva renúncia al càrrec posant-lo a disposició del cap de Govern, Antoni Martí, davant l’eventual conflicte ètic que es pot generar després que el seu cosí Enric Casadevall acceptés la setmana passada portar la defensa dels principals accionistes de Banca Privada d’Andorra, els germans Higini i Ramon Cierco, en el marc de la causa BPA.
De fet, segons ha pogut saber aquest rotatiu, Jordi Casadevall ja va comunicar aquesta intenció de renunciar al càrrec al cap de Govern a finals de la setmana passada, tan bon punt es va conèixer que Casadevall Advocats i Maribel Lafoz assumien la coordinació de l’estratègia legal i la defensa del grup Cierco al país després que el fins aleshores lletrat dels accionistes majoritaris de BPA, Jaume Bartumeu, va renunciar a la defensa per discrepàncies en l’orientació d’aquesta.
A més a més, es dóna el cas que a part de secretari general del Govern, Jordi Casadevall és també el responsable del gabinet jurídic de l’executiu. I és aquí precisament on es podria generar l’hipotètic conflicte ètic, ja que com a responsable del gabinet jurídic és qui ha d’avalar les accions en aquest àmbit que es plantegen a l’executiu.
Al marge d’aquest fet, i també en considerar que havia de plegar del càrrec per sentit de responsabilitat, la renúncia del secretari general del Govern també està motivada per la disconformitat tant amb la decisió presa pels seus familiars com amb la forma d’aquesta.
I és que, segons han confirmat a aquest rotatiu fonts properes a la família, la decisió del cosí de Jordi Casadevall d’acceptar la defensa dels principals accionistes de Banca Privada d’Andorra no es va comentar en cap moment en l’àmbit familiar, i tant l’encara secretari general del Govern com el seu pare, el president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, en van tenir coneixement a través de les xarxes socials i els mitjans de comunicació digitals el mateix dia que des del grup Cierco es va anunciar el canvi de lletrat.
Tot i que encara no ha pres una decisió definitiva, fonts properes a l’executiu han avançat que amb tota probabilitat el cap de Govern acabarà acceptant la renúncia de Casadevall.

Antoni Martí, disposat a declarar pel ‘cas BPA’

El cap de Govern està disposat a comparèixer pel cas BPA, com ho reclama la demanda presentada pels  màxims accionistes de l’entitat, els germans Higini i Ramon Cierco, que també volen la presència en la proposició de proves del ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, i del titular de Finances, Jordi Cinca. 
“Demanen que declarem, i nosaltres estem còmodes amb el gabinet jurídic del Govern si la batlle ho determina i allà anirem perquè no tenim res a amagar”, va manifestar el cap de Govern. Martí va remarcar que la demanda administrativa “reclama gairebé 
400 milions d’euros a l’Estat andorrà”.
Ara serà la batlle Canòlich Mingorance qui prendrà la decisió d’acceptar aquesta proposició de proves reclamada pels germans Cierco. En aquest cas, Martí, Saboya i Cinca compareixeran per prestar declaració a la batllia.

Jordi Casadevall
Enric Casadevall
Cierco
Higini
Ramon
BPA
Banca Privada d'Andorra
defensa
renúncia
secretari general del Govern

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte