Diari digital d'Andorra Bondia

Casals planteja dubtes sobre el cost de la capital cultural


Escrit per: 
Redacció

El conseller de l’oposició Francesc Casals ha plantejat, durant la sessió de consell de comú d’Escaldes, els dubtes sobre el cost total que suposarà per a la corporació acollir l’any que ve la capitalitat de la cultura catalana.

D’aquesta manera, va demanar quin serà el pressupost total, ja que va manifestar que ara fa uns mesos se li havia donat una xifra i ara se li està fent arribar dades que indiquen que aquest pressupost es podria veure augmentat.
El cònsol major, Antoni Martí, va reiterar que en cap dels casos se superarà els 200.000 euros, i en aquest sentit va destacar que els actes que ja organitza el departament de Cultura es faran sota “el paraigua” de la capitalitat i que la resta de pressupost es destinarà a organitzar altres propostes.
Casals va manifestar que estarà molt atent per veure quin és el pressupost final per a aquest esdeveniment i va afegir que si finalment és superior a aquests 200.000 euros anunciats “no hi donarà suport”, ja que va argumentar que si bé pensa que és un acte important per a Escaldes no està d’acord que la gestió es faci “amb màniga ampla”. Martí, però, va reiterar aquests 200.000 euros de límit i també va destacar que caldrà veure quina és la implicació dels patrocinadors. També va remarcar que Escaldes compta amb el suport del Govern i dels altres comuns, ja que va defensar, novament, que aquest esdeveniment és d’àmbit nacional encara que es faci amb el nom d’Escaldes. Martí va concloure que per sobre de tot volen que hi hagi “un rigor en la gestió” i que, per tant, tot i que tinguin molts més recursos, no preveuen gastar-se més de 200.000 euros en aquest acte.

Recollida de la brossa
Però la sessió de consell de comú celebrada ahir també va servir per aprovar diferents qüestions, entre les quals cal destacar que la corporació ha adjudicat la recollida d’escombraries a una empresa que ofereix el servei més barat que la concessió anterior.
D’aquesta manera, tal com va destacar Martí, la corporació s’estalviarà 60.000 euros a l’any, la qual cosa suposarà que en els cinc anys que dura aquesta concessió el Comú s’estalviarà 300.000 euros. Un dels aspectes que va remarcar el mandatari comunal és que és la primera vegada que hi ha concurrència de més d’una empresa en un concurs d’aquestes característiques.

Preus de les terrasses
D’altra banda, també hi va haver dues qüestions relacionades amb la modificació de l’ordinació tributària i sobre els preus públics. D’aquesta manera, en aquest darrer cas la corporació ha decidit aplicar un 40 per cent de rebaixa en els preus per a la instal·lació de terrasses de bar a la via pública, i de l’altra banda, i pel que fa a la modificació de l’ordinació tributària, aquesta va encaminada a aconseguir que els particulars facin el pagament corresponent a un projecte urbanístic abans que la corporació faci els estudis escaients, ja que moltes vegades es troben que es porta a terme els estudis i els particulars, finalment, no els passen a recollir i per tant no paguen.
Finalment, es va aprovar que el promotor d’una obra a can Diumenge tingui de termini fins al mes de setembre per pagar els 1,1 milions d’euros corresponents a la cessió econòmica.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte