Diari digital d'Andorra Bondia

Catalunya condiciona la promoció de l’aeroport de la Seu al pla de negoci


Escrit per: 
Marià Miño / Foto: S.F.G.A.

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Lluís Recoder, va supeditar ahir l’ampliació i connexió internacional de l’aeroport de la Seu d’Urgell a la consecució d’un pla de negoci que en garanteixi la rendibilitat.

El pla de negoci també serà clau per a una eventual implicació econòmica d’Andorra, que serà present, com a observadora, en la Taula Estratègica de l’Aeroport de la Seu d’Urgell.
El conseller català, que va visitar el Principat per reunir-se amb els ministres d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, i de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, va assenyalar que l’ampliació de l’aeroport alturgellenc s’ha d’enfocar “des de la prudència”. Recoder va recordar que la infraestructura de l’aeroport d’Alguaire es va tirar endavant “sense cap pla de negoci” previ i que ara la Generalitat “està fent esforços per donar-li rendibilitat” a través de l’arribada de vols xàrter per portar esquiadors a Andorra i a Catalunya.
En aquest sentit, el conseller va mantenir que “no farem passos per fer inversions perquè després no arribi la rendibilitat”, sinó que cal “anar a poc a poc i buscar inversors privats perquè algun dia pugui tenir connexions”.
En la mateixa línia, Alcobé, que es va mostrar satisfet de poder formar part de la Taula Estratègica per poder conèixer “de primera mà” els avenços fets per la Generalitat, va assegurar que no farà “cap actuació sense tenir un pla de negoci que asseguri la viabilitat de l’aeroport”. De fet, el ministre va assenyalar que la infraestructura “és una alternativa real molt interessant que complementarà l’heliport nacional”, que pot ser una realitat l’any vinent, segons les previsions del ministeri, que actualment ultima la preparació del plec de bases del concurs per a aquesta adjudicació.
Els dos polítics van coincidir a qualificar de prioritàries les obres de la N-145 al tram entre la Seu d’Urgell i Andorra. En aquest sentit, Recoder va afirmar que la Generalitat insistirà en la importància d’aquesta obra en la primera reunió que es tingui amb el nou Govern espanyol, sorgit de les eleccions generals del 20 de novembre. De la seva banda, Alcobé espera que “Madrid faci les gestions necessàries i que sigui receptiu”, ja que actualment “hi treballen, però a molt petita escala”.
Pel que fa als assumptes relacionats amb la cartera de Medi Ambient, les dues parts van abordar la possibilitat d’importar residus de la Cerdanya i l’Alt Urgell al forn incinerador. Recoder va afirmar que “hi ha marge per arribar a acord”, si bé va matisar que, un cop firmat el conveni entre Andorra i Madrid, estan esperant “que el Govern espanyol faci l’encomanda de gestió a la Generalitat” per poder actuar.
Finalment, la Generalitat va brindar a Andorra la possibilitat de cooperar en l’àmbit del canvi climàtic, després que Andorra ha ratificat el marc internacional en aquesta matèria”.

 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte