Diari digital d'Andorra Bondia
Carles Naudi, a l’Oficina de Turisme de la Massana, ahir.
Carles Naudi, a l’Oficina de Turisme de la Massana, ahir.

CC aposta per crear un ministeri consagrat a la negociació amb la UE


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

Ciutadans Compromesos (CC) defensa la creació d’un ministeri d’Afers Europeus que centri la seva acció en la negociació de l’acord d’associació amb la Unió Europea (UE). “Cal dedicació plena de tot un ministeri per aconseguir el millor acostament a la Unió Europea”, va dir el cap de llista de la candidatura, Carles Naudi d’Areny-Plandolit, que va remarcar l’esforç que requereixen aquestes converses, ja sigui a través de la realització d’estudis d’impacte o l’anàlisi de documents.

Naudi va destacar que del que es tractaria és de deixar que l’actual ministeri d’Afers Exteriors se seguís centrant en aspectes com ara el desplegament de la diplomàcia, la representació a l’ONU o els assumptes bilaterals, mentre que el ministeri d’Afers Europeus es limitaria a l’acord d’associació. Al capdavant d’aquest, CC considera que hi hauria d’haver un ministre “molt bon negociador”. El candidat de CC va subratllar que si bé totes les negociacions internacionals tenen molta importància aquesta encara en té més, “perquè ens hi juguem el futur dels nostres fills”. Per això cal assegurar que “el ministre no es perdi amb altres assumptes”. La proposta de CC és que el ministeri només sigui operatiu mentre duri la negociació, ja que aquesta és “la clau”. De fet, Naudi va remarcar que avui molts països disposen d’un ministeri d’Afers Europeus, com ara França o Finlàndia. També va assenyalar que cal prendre les mesures necessàries perquè els treballadors públics no quedin ofegats per la feina que suposarà l’acord d’associació. La formació proposa la digitalització de l’Administració per aprofitar el talent.

CC
aposta
crear
ministeri
negociació
ue

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Això és com The Cloud, sembla ser que aquest acord no serà viable per Andorra però es continua dedicant-hi temps i diners... no té sentit. Alguns partits estan destapant els riscos evidents però es pretenen continuar les negociacions. Com es menja ?

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte