Diari digital d'Andorra Bondia
Naudi, acompanyat de la resta de candidats, va exposar el programa en una reunió amb els veïns de Sispony, Escàs i Els Plans, ahir.
Naudi, acompanyat de la resta de candidats, va exposar el programa en una reunió amb els veïns de Sispony, Escàs i Els Plans, ahir.

CC aposta per incloure fins a quatre llengües vehiculars a les escoles


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

Ciutadans Compromesos (CC) aposta per incorporar la tercera i quarta llengua vehicular a l’escola. Aquesta és una de les mesures de l’àmbit de l’educació anunciades pel cap de llista, Carles Naudi d’Areny-Plandolit, ahir a Sispony. L’objectiu és aconseguir que els infants arribin a batxillerat escrivint i parlant correctament aquestes quatre llengües, un fet que ha de permetre que estiguin “millor preparats per al futur”, va dir. 

Així mateix, CC preveu accions per internacionalitzar la Universitat d’Andorra (UdA), adoptant l’anglès com a llengua vehicular. Aquesta seria una via perquè estudiants estrangers es desplacessin al Principat per seguir la formació superior. Un altre dels aspectes que la candidatura vol potenciar és la implantació d’universitats i escoles internacionals al país. Naudi va remarcar que a banda d’incrementar l’oferta educativa per als residents, la instal·lació d’aquests centres permetria oferir diferents formacions de grau superior i universitàries vinculades al teixit empresarial (com pot ser el sector financer, l’hostaleria, o els esports de muntanya, per exemple). Tot plegat té per objectiu retenir el talent al Principat.
Per afavorir la implantació d’aquestes institucions educatives, CC aposta per oferir deduccions i exempcions fiscals. “La política fiscal ha de tenir relació amb la política econòmica que es vulgui incentivar”, va declarar el cap de llista de la formació massanenca. 

CC
aposta
incloure
quatre
llengües
vehiculars
escoles
Comentaris: 1

Comentaris

Es la manera perfecte per fer que els nostres joves no dominin cap les llengües. Una puntada més a una llengua nacional cada vegada més menystinguda. CC s'hauria d'haver centrat a la parròquia i deixar experiments a nivell nacional.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic