Diari digital d'Andorra Bondia
Carles Naudi amb Josep Maria Rossell, el primer suplent de la candidatura de Ciutadans Compromesos, ahir.
Carles Naudi amb Josep Maria Rossell, el primer suplent de la candidatura de Ciutadans Compromesos, ahir.

CC aposta per reduir els tràmits que han de fer els emprenedors


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

Ciutadans Compromesos (CC) vol impulsar l’emprenedoria. Per això, el seu programa electoral recull diferents mesures encaminades a “facilitar la vida” a les start-ups, va destacar el cap de llista de la formació, Carles Naudi d’Areny-Plandolit, que va defensar la necessitat de reduir els tràmits administratius. 

Una de les accions que la formació proposa és la possibilitat que noves empreses s’instal·lin en espais de coworking sense la necessitat que el titular d’aquests sigui accionista dels projectes. En aquest sentit, Naudi va assenyalar que “cal trencar amb el concepte tradicional que en un pis i una porta només hi pot haver un negoci i que ha de ser el mateix titular o llogater de l’immoble”. És per això que la candidatura proposa que les empreses que es vulguin instal·lar al Niu d’Andorra Telecom, que està ubicat a l’edifici dels Arcs de la Massana, ho puguin fer sense que la companyia de telecomunicacions sigui titular d’un 2% de les accions del projecte. Per Naudi, “avui és una mica contradictori tenir un espai tan magnífic i que l’emprenedor s’hagi de donar d’alta amb el butlletí elèctric, l’extintor... És massa burocràcia”. Davant d’això aposta per adequar-se a la realitat d’avui dia i proposa que els emprenedors puguin treballar en un espai de coworking durant els primers quatre anys sense necessitat de tràmits.
Per altra banda, CC planteja que els autònoms que facturin menys de 200.000 euros no hagin de presentar la declaració de comptes. Naudi va afirmar que “un autònom que està facturant 200.000 euros no té per què presentar l’IRPF i alhora la declaració de comptes”, ja que “si fa l’impost de la renda ja està fent a la vegada la declaració de comptes”. Tot plegat permetrà fer l’administració “molt més àgil”, va dir. La candidatura, a més, proposa introduir l’emprenedoria a les escoles i obrir la Universitat d’Andorra a noves titulacions que permetin potenciar-la.

 

ciutadans compromesos
emprenedoria
autònoms

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte