Diari digital d'Andorra Bondia
David Montané durant la presentació de la proposta de Casa Parramon, ahir.
David Montané durant la presentació de la proposta de Casa Parramon, ahir.

CC + Demòcrates insisteixen a trobar un ús per a Casa Parramon


Escrit per: 
Victòria Gómez Pérez / Foto: Demòcrates

Ciutadans Compromesos + Demòcrates insisteixen en la necessitat de trobar un ús per a la parcel·la on antigament hi havia Casa Parramon, a la Massana. La proposta no és nova. De fet, fa anys que els consellers massanencs la reclamen, però aquest matí David Montané ha tornat a demanar “donar una segona oportunitat” a una zona que podria encabir diferents espais, com estaments ministerials o governamentals. Concretament, Montané s'ha referit a les dependències de l’AFA, la Uifand o l’AREB, tot i que el projecte, que ja compta amb una partida pressupostària per a l’estudi d’uns 100.000 euros, encara no està definit. “Hem de veure què hi podem encabir, però qualsevol cosa donaria moviment a la parròquia, perquè portaria gent que hi faria vida i a més contribuiria a una mobilitat sostenible, ja que no se centralitzarien tots els serveis a Andorra la Vella i Escaldes”, ha considerat Montané.

Així mateix, la formació promet que si guanya les eleccions farà un ascensor i unes escales que comuniquin la mateixa Casa Parramon amb les escoles andorrana i francesa per facilitar l’accés a alumnes, mestres i pares i tenir una via més directa amb el poble.

 

Augmentar les pensions com a mínim fins a l’IPC anual

La candidata de Demòcrates + Liberals a Andorra la Vella, Conxita Marsol, acompanyada del suplent de la nacional Andreu Pedra, s'ha compromès a incrementar progressivament les pensions, “com a mínim l’IPC anual”, per apropar-les al salari mínim. Marsol s'ha mostrat compromesa amb les prestacions més baixes i va defensar la necessitat d’assolir una jubilació digna. D’altra banda, la candidata suplent a Canillo, Meritxell Alcobé, ha dit que és el moment de fer “ajustos” al transport públic i ha apostat per desdoblar l’L2 i l’L4 i augmentar les freqüències perquè no coincideixin.

Potenciar el patrimoni d’Encamp i fer de Sant Julià el pol universitari

Seguint l’estela de l’hotel Rosaleda (ministeri de Cultura), i de Ràdio Andorra (ministeri de Turisme), la número 2 de Demòcrates + UPD, Maria Martisella, acompanyada de Jordi Torres i Carles Enseñat (número 3 de la llista nacional) i la suplent Jenifer Iglesias, ha refermat avui “el compromís ferm i decidit per posar en valor el patrimoni de la parròquia” per continuar “dinamitzant Encamp”. En la mateixa línia, han garantit que l’Arxiu Nacional s’ubicarà a l’edifici annex al Rosaleda i que seguiran impulsant el projecte per fer de Sud Ràdio un centre d’alt rendiment.

A Sant Julià de Lòria, Eva París i Sandra de la Rosa han anunciat que les obres d’ampliació de la Universitat d’Andorra, gràcies a un acord signat amb la Fàbrica Reig, començaran aquest mateix 2023. I és que un dels grans objectius de la candidatura laurediana de Demòcrates + Liberals és convertir la parròquia en pol universitari. L’ampliació del centre educatiu, han assegurat les candidates, permetrà cobrir l’increment gradual d’alumnes i augmentar l’oferta acadèmica. El projecte, però, ha de ser paral·lel a l’impuls d’una residència universitària, que ja fa temps que el Comú planteja, a partir de la rehabilitació d’un edifici en desús.

Andorra
la Massana
parramon
Montané
ascensor
escola

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte