Diari digital d'Andorra Bondia
Els candidats de Ciutadans Compromesos en el berenar amb els jubilats de la Casa Pairal de la Massana.
Els candidats de Ciutadans Compromesos en el berenar amb els jubilats de la Casa Pairal de la Massana.

CC denuncia les pensions baixes i defensa la necessitat d’apujar-les


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

“No entenem ni compartim que hi hagi gent gran que ha treballat i donat la vida per Andorra i que, un cop jubilada, tingui pensions tan baixes, per sota del salari mínim”, va lamentar el candidat de Ciutadans Compromesos (CC) Carles Naudi en el marc d’un berenar amb els jubilats a la Casa Pairal de la Massana, ahir. És per això que va anunciar que si surten elegits consellers generals d’aquesta parròquia faran “totes les gestions necessàries” perquè les persones que han treballat al Principat tinguin “pensions dignes”.

Naudi va indicar que no pot ser que els padrins siguin dependents de familiars ni estiguin “malvivint o menjant malament”. L’objectiu de la candidatura massanenca és que “creixi la caixa per apujar les pensions”. En aquest sentit, el candidat va exposar que el programa amb què es presenten fa especial èmfasi en el vessant econòmic, “perquè si a Andorra no hi ha diners no es poden fer polítiques socials ni es pot invertir en infraestructures”. Així doncs, va argumentar que “a partir que el país sigui viable i sostenible, es poden fer accions importants” en l’àmbit social. 
A banda de la necessitat d’incrementar les pensions, Ciutadans Compromesos també aposta per racionalitzar la despesa de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS). Sobre aquesta qüestió, Naudi va declarar que “ens consta que els beneficiaris de la CASS i de les ajudes socials, de vegades, no són els que haurien de ser”. Davant d’aquest fet va anunciar que CC vol “acabar amb els abusos i establir molta justícia”, ja que també cal tenir en compte que hi ha persones que no han cotitzat (perquè no era obligatori o perquè la CASS no existia) a les quals cal “aportar solucions”.

CC
denuncia
pensions
baixes
defensa
necessitat
apujar

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte