Diari digital d'Andorra Bondia
David Montané i Meritxell Ribera, a la rotonda d’Erts.
David Montané i Meritxell Ribera, a la rotonda d’Erts.

CC promet una voravia de la Massana a Arinsal i més busos


Escrit per: 
Victòria Gómez Pérez / Foto: Ciutadans Compromesos

D’una proposta ciutadana va sorgir fa quatre anys la voluntat d’unir tota la parròquia de la Massana a través d’una voravia. L’esclat de la pandèmia, però, va obligar a aparcar temporalment el projecte i ara des de Ciutadans Compromesos + Demòcrates es proposen recuperar-lo amb l’eixamplament de la carretera General 4 i 5, concretament en el tram del centre del poble fins a Arinsal. “Avui parlem de qualitat de vida i tenir aquestes connexions entre pobles ajuden a tenir una vida més saludable, ja que fomenten els desplaçaments a peu en una passejada agradable i segura, pràcticament des d’Andorra la Vella fins a les portes del parc natural del Comapedrosa”, ha apuntat el candidat David Montané. 

Una altra qüestió que sorgeix a petició dels mateixos veïns de la parròquia és la millora de la seguretat viària de la carretera General 4 de Pal que compta amb diversos revolts tancats i estrets. Ciutadans Compromesos + Demòcrates es comprometen, doncs, a eixamplar part de via, conscients que és “una carretera que rep un pas molt elevat de vehicles i és imprescindible acabar amb els punts conflictius”. “No es farà tot de cop, sinó que anirà per fases i esperem que els pròxims quatre anys pugui estar enllestit”, ha pronosticar Montané.

Finalment, també s'ha proposat un impuls al transport públic nacional amb l’ampliació de freqüències de pas i més cobertura i capacitat entre la Massana i Arinsal. En aquest sentit, el candidat taronja apel·la al “boom” que ha patit el bus d’ençà que es va fer gratuït i ha reconegut que en algunes ocasions ni els horaris ni el temps entre serveis ha estat suficient, sobretot a l’inici de la temporada d’hivern. De moment, és només una proposta, tot i que “si entrem al nou Govern”, ha puntualitzat Montané, “estudiarem la viabilitat des del ministeri d’Economia i l’empresa concessionària per decidir si, per exemple, aquest reforç hauria de ser estacional o només en unes franges determinades del dia”. Més enllà de respondre a les necessitats del dia a dia dels ciutadans, el candidat demòcrata també ha fet valdre el bus com “a element de mobilitat sostenible” .

Andorra
Massana
ciutadans compromesos
Pal
Arinsal
bus

Compartir via

Comentaris: 2

Comentaris

No sou credibles ni DA amb Montané i tampoc CC amb Naudi. Durant aquests 4 últims anys no l'heu fet perquè no teniu cap intenció de fer ho. Heu abandonat la parroquia David, Carles. Aquest cop no us votarem.
Estaven massa ocupats en les tirar endaavant les numeroses promocions immobiliàries que ens han destrossat La Massana

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte