Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la reunió amb els veïns de Sispony i Escàs al Molí dels Fanals.
Un moment de la reunió amb els veïns de Sispony i Escàs al Molí dels Fanals.

CC+DA+L’A pensa en Casa Parramon com a seu de l’Arxiu històric nacional


Escrit per: 
M.S. / Foto: CC

La candidatura de Ciutadans Compromesos més Demòcrates més Liberals (CC+DA+L’A) va reclamar ahir per a la Massana el futur Arxiu històric nacional, infraestructura que ja “s’hauria hagut de dur a terme a la parròquia”, com va recordar la futura cònsol major, Olga Molné, que va apuntar que Casa Parramon “estaria molt bé per poder ubicar-lo”. 
Molné, que va fer aquestes manifestacions a la finalització de la reunió que els integrants de la candidatura van mantenir amb veïns de Sispony i Escàs, va lligar aquest projecte amb la voluntat de donar a conèixer i donar-li la rellevància que es mereix a l’Arxiu comunal massanenc. “Al Comú de la Massana tenim un munt de documentació que s’hauria de catalogar i el primer pas serà aquest, demanar un pressupost, fer un informe i començar a catalogar tot el que tenim i després buscar un indret on tenir-ho ben arxivat i a mà”, va destacar Molné.
També en l’àmbit de les propostes culturals, el número set de la llista, Guillem Forné, va recordar que la Massana “és la parròquia del còmic” i que precisament durant el pròxim mandat, el 2021, el Saló del Còmic celebrarà la seva 25a edició. En aquest sentit, i per commemorar l’efemèride “com es mereix”, Forné va avançar que es treballarà per buscar un agermanament amb la localitat francesa d’Angulema, coneguda com la capital europea del còmic, i mirar de poder treballar junts i tancar un conveni per portar a terme alguna exposició itinerant.
Així mateix, Forné, que va avançar també la voluntat d’aprofitar les múltiples placetes de la Massana per portar-hi a terme diferents activitats culturals, va refermar el compromís de “col·laborar amb totes les comissions de festes” per tal de garantir que les diferents festes majors siguin “més sostenibles, cíviques i segures per a tothom”.
Per la seva part, la futura cònsol menor, Eva Sansa, va defensar la gestió a nivell financer dels darrers vuit anys i va remarcar que es continuarà la línia d’anar reduint progressivament el deute i disposar cada cop de més capacitat d’inversió. Sansa va apuntar també la feina que caldrà fer per implementar el Pla de desenvolupament econòmic i turístic.

CC+DA+L'A
pensa
casa Parramon
l'Arxiu històric nacional
Seu

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte