Diari digital d'Andorra Bondia
L’actual conseller comunal de la formació Jordi Minguillón, al Comú d’Andorra la Vella.
L’actual conseller comunal de la formació Jordi Minguillón, al Comú d’Andorra la Vella.

CdI manté l’aposta per ser present a les pròximes eleccions comunals


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

Coalició d’Independents d’Andorra (CdI) manté l’aposta per ser present a les eleccions comunals de finals d’any. Malgrat que aquesta és la voluntat, l’excònsol major d’Andorra la Vella i actual conseller comunal de la formació Jordi Minguillón va afirmar que “el més calent és a l’aigüera”. Així, el polític de la capital es va mostrar obert a concórrer als pròxims comicis en coalició amb algun altre partit, tot i que no descarta poder-hi ser present en solitari.

Minguillón va explicar que encara no s’han iniciat les converses per trobar punts de trobada, però que en cas de bastir una coalició caldrà que aquesta pivoti en els programes i l’orientació que es prengui. D’aquesta manera, va exposar que CdI pot fer llista conjuntament amb Liberals d’Andorra, Demòcrates o el Partit Socialdemòcrata. 
Qüestionat sobre l’apropament de Liberals d’Andorra (actual soci del partit al Comú d’Andorra la Vella) a Demòcrates, Minguillón va deixar clar que la coalició que van crear el 2015 tenia vigència tan sols per “unes comunals” i, per tant, un cop transcorregut el mandat “podem anar junts o separats”. És per això que va concloure que “tot és possible i res és possible”, i va reiterar que des de la formació estan “oberts  a tot”.
La principal fundadora de CdI va ser Rosa Ferrer. Al capdavant del partit va aconseguir el consolat d’Andorra la Vella, amb Minguillón com a número dos, i en les darreres eleccions comunals va treure dos consellers amb la candidatura presentada conjuntament amb Liberals d’Andorra. La mort de Ferrer va deixar un gran buit a la formació, tot i que els seus integrants van anunciar poc després de la seva defunció que no llençaven la tovallola i que volien mantenir viu el partit.
Ara, l’actual soci al Comú d’Andorra la Vella (Liberals d’Andorra) ja ha anunciat la voluntat de presentar-se en coalició amb Demòcrates a les pròximes eleccions comunals, seguint l’acord assolit a nivell nacional. Caldrà veure, doncs, quin paper acaba jugant CdI. 

 

CDI
Jordi Minguillón
eleccions comunals

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte