Diari digital d'Andorra Bondia
Jordi Minguillón ha estat conseller a l’oposició amb Víctor Pintos (L’A).
Jordi Minguillón ha estat conseller a l’oposició amb Víctor Pintos (L’A).

CdI vol ser a les eleccions comunals però encara no ha decidit la fórmula


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

Coalició d’Independents (CdI) vol participar a les eleccions comunals de desembre. Així va quedar palès en una reunió de la formació política que va tenir lloc dimecres i en la qual es va fer una anàlisi dels pròxims comicis i de la situació política del país i d’Andorra la Vella. L’actual conseller comunal de la formació i un dels seus fundadors al costat de Rosa Ferrer, Jordi Minguillón, es va mostrar satisfet de l’elevada assistència a la trobada i va destacar les ganes de fer política i la il·lusió que es va constatar. “Tenim ganes de ser-hi”. La fórmula, però, encara està per definir.

Dimecres es van plantejar diferents opcions, entre les quals hi ha la possibilitat d’assolir pactes (es van analitzar quines eren les preferències) i fins i tot es va parlar de presentar-se en solitari. “Tot està obert”, va declarar Minguillón. Ara se seguiran els treballs per encarar les eleccions i s’aprofundirà en la possibilitat d’iniciar converses amb d’altres forces. 
Per altra banda, la coalició entre Demòcrates i Liberals d’Andorra (L’A) encara és una incògnita. Tot i que els liberals han exposat des de fa temps la voluntat d’asseure’s a negociar de cara a un pacte, fins ahir el partit no havia rebut cap resposta clara per part de DA. Precisament ahir a la nit hi havia convocada una reunió del comitè parroquial demòcrata en la qual s’esperava que es prengués una decisió sobre aquest aspecte. Així, segons van explicar des de Liberals d’Andorra, L’A està a l’espera de conèixer el resultat de la trobada. Tot i que la resposta de l’equip de Marsol s’està allargant, els liberals creuen que si finalment hi ha “fumata blanca” la negociació per formar una coalició seria “relativament ràpida”, sempre que la proposta sigui “equilibrada”.
Paral·lelament, però, la comissió electoral dels liberals d’Andorra la Vella treballa en el programa, tenint en compte que no es descarta presentar-se en solitari als comicis.

 

Dolors Carmona, candidata del PS a la capital

Dolors Carmona serà la candidata del Partit Socialdemòcrata a Andorra la Vella.  L’actual consellera de la formació a l’oposició va explicar en una entrevista a RNA que encara s’ha d’acabar de tancar la llista i que el comitè parroquial treballa en una candidatura integrada per gent que en va formar part el 2015 però també amb gent nova. Encara està per tancar el lloc que ocuparà Lídia Samarra, actual companya a l’oposició. La intenció és presentar-se sota les sigles PS+Independents, tot i que se segueix parlant amb gent de la parròquia. Carmona es va mostrar confiada després del frec a frec de les darreres eleccions generals a la territorial d’Andorra la Vella.

 

 

CDI
coalició d'independents
Liberals d'Andorra
PS
eleccions comunals

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte