Diari digital d'Andorra Bondia
CdI+LdA demanarà saber la despesa total i el retorn que té el Poblet de Nadal
CdI+LdA demanarà saber la despesa total i el retorn que té el Poblet de Nadal

CdI+LdA demanarà saber la despesa total i el retorn que té el Poblet de Nadal


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

L’oposició de CdI+LdA al Comú d’Andorra la Vella està a l’expectativa del que suposarà el segon any del Poblet de Nadal, un dels principals projectes de la majoria demòcrata. Per aquest motiu, el conseller Víctor Pintos va avançar que demanarà que l’equip de govern “aquest any sigui capaç de dir-nos la despesa” que s’ha destinat a la iniciativa. 

Així va apuntar que la minoria només sap que la inversió d’aquesta edició és similar a l’anterior, uns 300.000 euros, una informació que ha tingut per la premsa. Tot i això, va remarcar que “a les comissions hem anat veient que es feien contractacions” per aquest esdeveniment i que hi poden haver partides per al poblet “disfressades” en altres parts del pressupost. Per aquest motiu va remarcar que “això fa difícil fer el sumatori”, i va afegir que, si la resposta al cost del projecte sempre ha estat “imprecisa” i “vaga”, caldrà que un cop s’hagi dut a terme es pugui conèixer la despesa exacta. Davant de tot plegat, Pintos va indicar que es fa difícil dir si 300.000 euros és una xifra massa elevada, ja que en valor absolut és una despesa important però, per altra banda, està en la línia de les diferents accions que fa el Comú.

Per valorar-ho, la minoria de CdI+LdA demanarà que s’avaluï el retorn d’aquesta iniciativa, tal com va fer l’any passat. “Qualsevol inversió ha de tenir una justificació en el retorn que té”, va declarar i va recordar que després de l’anomenada edició zero es va demanar quin havia estat i la resposta de la majoria es va basar en generalitats i impressions. Així va afirmar que la corporació aposta per donar continuïtat al projecte posant com a argument la resposta ciutadana, que va ser positiva. Amb tot, va advertir que “no sabem quins calibradors tenen per mesurar-ho” i els motius semblen centrar-se en “sensacions i impressions”. Pintos va exposar que de cara a aquesta nova edició del Poblet de Nadal cal que es faci aquesta avaluació del retorn “amb els criteris que ells vulguin, però cal que els defineixin”.

Des de CdI+LdA es va remarcar que si la majoria no dona la informació exacta sobre el cost del Poblet de Nadal seran ells mateixos els que es dedicaran a calcular-ho perquè “ens devem als ciutadans d’Andorra la Vella que reclamen saber la despesa que això genera”.

 

poblet de Nadal
Pintos
andorra la vella

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte