Diari digital d'Andorra Bondia

Chouraqui destaca el llegat deixat al país amb la Primavera francesa


Escrit per: 
Redacció


L’ambaixador de França, Gilles Chouraqui, es va acomiadar ahir en una recepció que va aplegar una seixantena de representants de l’àmbit cultural i en què va destacar el llegat que deixa al país amb la creació de la Primavera francesa d’Andorra.

 Chouraqui, que l’1 de juny oferirà un últim acte de comiat davant de les diverses autoritats del país, va anunciar que deixarà el càrrec a finals de juny, quan se’n tornarà a París. L’ambaixador, que va ocupar el càrrec l’abril del 2007, va apuntar que ja s’ha pogut trobar amb el seu successor, el diplomàtic Jean-Pierre Berçot.
La recepció, que va comptar amb la presència del síndic general, Josep Dallerès; de la ministra d’Educació i Cultura, Susanna Vela, i de diversos representants francesos i andorrans del món cultural i artístic, va incloure un concert de piano a càrrec de Marc Pià, que va interpretar diversos temes de Chopin per agrair als assistents la seva presència.
“Durant aquests anys hem promogut una veritable acció d’intercanvis culturals i artístics”, va afirmar Chouraqui durant el discurs que va oferir a l’ambaixada francesa, en què va destacar “la creació de la Primavera francesa d’Andorra”. En aquest sentit, el diplomàtic gal va recordar que fa 20 anys va crear a Hong-Kong un festival anomenat Mai Français, que “encara existeix i és el més important que hi ha en l’àmbit francès”, mentre que deu anys enrere va promoure la Primavera francesa a Manila.
Pel que fa a les relacions entre Andorra i França durant aquests tres anys, Chouraqui va apuntar que el vincle “es remunta a segles enrere i es tracta d’una relació molt estreta, molt familiar. Sempre hi pot haver petites coses, però tot ha estat superat i es manté unes bones relacions”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte