Diari digital d'Andorra Bondia
Cinca afirma que el ‘no’ al pacte d’Estat és defugir responsabilitats
Cinca afirma que el ‘no’ al pacte d’Estat és defugir responsabilitats

Cinca afirma que el ‘no’ al pacte d’Estat és defugir responsabilitats


Escrit per: 
M. S. C.

El ministre portaveu, Jordi Cinca, es va referir ahir a la reforma del sistema sanitari i a la negativa del Partit Socialdemòcrata (PS) a prendre part en el pacte d’Estat sobre aquesta matèria. Per Cinca, “despenjar-se d’aquest debat no és bo” i considera que “és defugir una responsabilitat que és comuna”. Amb tot va avançar que el Govern no es desdiu pas del calendari que es va fixar i va destacar que si finalment ningú no hi vol prendre part, l’executiu la tirarà endavant tot sol.

Cinca va recordar que aquest mes hi ha programat un monogràfic al Consell General sobre polítiques socials que considera que serà un “bon tret de sortida per veure qui vol sumar-se a definir la reforma”. El ministre portaveu va reiterar que caldria que en els pilars de la reforma sanitària hi participessin tots els grups parlamentaris tenint en compte que són uns canvis que han de durar en el temps i que tenen un impacte en tota la societat.
Cal recordar que el Partit Socialdemòcrata va acordar refusar la proposta de pacte d’Estat per a la reforma del sistema sanitari sense que això signifiqués “posar-se d’esquena a treballar” per millorar la sanitat. 

En aquell moment, la consellera general socialdemòcrata, Rosa Gili, va justificar la negativa en el fet que la majoria d’aspectes que s’assenyalen al full de ruta plantejat pel ministre corresponen a “decisions executives del dia a dia” que el Govern pot adoptar si ho considera oportú sense necessitat dels grups parlamentaris.

En aquesta línia, Gili, que va insistir que algunes de les accions plantejades ja les portava també el Partit Socialdemòcrata en el seu programa electoral i que és una qüestió de voler o no tirar-les endavant, va assegurar que des del Govern “se’ns demana un xec en blanc” i “sortir en una foto” per  fer-los “corresponsables” del desgast polític que puguin comportar determinades decisions que es vulguin tirar endavant. I és que, va continuar Gili, molts dels aspectes que planteja la proposta de pacte d’Estat per a la reforma sanitària “són competència del Govern” i per tant és aquest qui ha de decidir si s’han o no s’han d’aplicar.

Ahir, Cinca va reiterar que aquesta és una reforma necessària i va recordar que algunes de les mesures ja s’han començat a adoptar. Cal recordar que el ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, va anunciar que preveia tancar el pacte d’Estat sobre la salut a la tardor.

Andorra
Salut
pacte
estat
reforma

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte