Diari digital d'Andorra Bondia
Cinca diu que el plec conté tots els elements per poder presentar oferta]
Cinca diu que el plec conté tots els elements per poder presentar oferta]

Cinca diu que el plec conté tots els elements per poder presentar oferta


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

El ministre portaveu, Jordi Cinca, va sortir ahir al pas de les crítiques de les companyies que actualment cobreixen les línies regulars de transport públic nacional al concurs per a l’adjudicació de les noves línies i va assegurar que des de l’executiu s’estudiarà i es valorarà el contingut dels dos recursos presentats.
Tanmateix, i davant les crítiques per la falta de concreció, Cinca va assegurar que en el moment de tirar endavant la licitació de les noves línies de transport el Govern “entenia que al plec hi havia tots els elements suficients per poder fer les ofertes”.
Així mateix, el ministre va destacar que des del ministeri corresponent s’han fet tots aquells aclariments i precisions que les empreses que han retirat el plec de bases de la licitació han sol·licitat i va avançar que fins i tot, i a petició de les pròpies empreses de transport, s’ha optat per allargar un mes el termini inicialment fixat per poder presentar les ofertes.
D’aquesta manera, les companyies en optar a la concessió d’alguna de les línies que es liciten poden presentar les seves ofertes fins al 30 de setembre vinent, i no fins al 23 d’agost com estava previst inicialment.

Preocupació al PS
D’altra banda, la consellera general del Partit Socialdemòcrata, Rosa Gili, va mostrar la “preocupació” de la seva formació arran de les crítiques formulades des de les empreses que actualment realitzen el servei cap al projecte de l’executiu, especialment per la possibilitat que una eventual mala gestió pugui acabar afectant la qualitat del servei als usuaris i els llocs de feina de les empreses.
Per aquest motiu, Gili ha tramitat una demanda d’informació mitjançant la qual vol obtenir diferent documentació vinculada al concurs licitat pel Govern per impulsar la nova concessió de les línies de transport regular de viatgers.
Concretament, la parlamentària del PS sol·licita que se li faci arribar el plec de bases de la licitació. També reclama poder accedir a un informe elaborat el 2004 per la Universitat Politècnica de Madrid “relatiu a treballs d’assistència tècnica per a la realització d’estudis previs i la redacció d’un plec de bases per a la concessió del sistema de transport públic interurbà de viatgers a Andorra”, un estudi que, va recordar, va ser encarregat segons un edicte publicat el 28 d’abril d’aquell any per un import de 127.056 euros. En la demanda, Gili també sol·licita a Govern “tots els contractes de concessió vigents a data d’avui”.
La parlamentària socialdemòcrata va recordar la “polèmica” que ha sorgit els darrers dies al voltant del concurs per a la nova concessió i va apuntar que, des de la formació, “volem tenir més informació”. I és que, va remarcar, el del transport públic, “és un tema que ens preocupa”, ja que es tracta d’un servei que “ha de funcionar, i més en un país turístic com Andorra”. La consellera general va indicar que “sabem que s’han de fer millores” en el servei i va recordar que “sovint ens arriba que el preu és massa elevat”. 
Gili va posar en relleu que entre la documentació sol·licitada hi hagi, a banda del plec de bases i els contractes actuals, l’informe elaborat el 2004 per la Universitat Politècnica de Madrid. En aquest sentit, va apuntar que “va costar bastants diners” i ha manifestat que “entenem que va ser força aprofundit” i, per tant, pot ser una informació útil a l’hora d’avaluar l’actual situació. 

transport públic
Jordi Cinca
PS
Rosa Gili
noves línies
companyies transport

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte