Diari digital d'Andorra Bondia
Cinca diu que el salari del director de l’INAF respon al seu perfil
Cinca diu que el salari del director de l’INAF respon al seu perfil

Cinca diu que el salari del director de l’INAF respon al seu perfil


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: SFGA

El ministre portaveu, Jordi Cinca, va afirmar ahir que el salari que percep el nou director de l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF), Ramón López, respon al seu perfil. Cinca va argumentar que la institució ha elegit la persona més idònia i que té un nivell d’experiència i el coneixement necessari per afrontar els reptes que té. Aquest perfil, va dir, cal buscar-lo en sectors econòmics i de responsabilitat en què hi ha uns certs salaris i que si no t’hi pots equiparar “no tindràs aquest perfil”.

El ministre portaveu va destacar també que es requereix a López una capacitat pluridisciplinària, ja que a diferència d’altres països on hi ha tres supervisors a Andorra només n’hi ha un. Per aquest motiu va argumentar que “cal posar-se en preus de mercat” i es va mostrar convençut que el nou director de l’INAF, tal com han fet els seus predecessors, es guanyarà amb escreix el seu salari.

D’aquesta manera va respondre a les crítiques dels Liberals d’Andorra, que consideren exorbitant el sou del màxim responsable de l’INAF, 198.000 euros. “No qui més crida és qui està més ben situat per fer-ho”, va afirmar Cinca. 

Per altra banda, el ministre portaveu es va referir a les crítiques de l’Associació d’Assessors Tributaris i Fiscals (AATF) a la Llei de règim fiscal de les operacions de reorganització empresarial. Cinca es va mostrar “sobtat” pel comunicat emès per l’entitat quan el text va ser treballat conjuntament i va lamentar que hagi creat confusió. El ministre va remarcar que els assessors fiscals han fet una “lectura esbiaixada del projecte de llei” i que no hi ha cap element de retroactivitat a excepció de l’entrada en vigor (que serà a partir de la seva publicació en el Butlletí del Consell General l’octubre del 2016) per evitar l’efecte crida. També va respondre a les acusacions de tràfic legislatiu (introduint modificacions de lleis en altres textos) i al fet que el text pugui comportar inestabilitat indicant que preservant el model fiscal i identificant el que és abús de norma es dona seguretat jurídica. Així mateix va declarar que el fet que això es faci amb una disposició final és una qüestió menor i que està plenament justificat.

INAF
salari
assessors
fiscals
llei
reorganització
Empresarial

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte