Diari digital d'Andorra Bondia
Cinca nega cap reunió específica amb l’ambaixada pel ‘cas català’
Cinca nega cap reunió específica amb l’ambaixada pel ‘cas català’

Cinca nega cap reunió específica amb l’ambaixada pel ‘cas català’


Escrit per: 
M.S. / Foto: M.M.

El ministre portaveu, Jordi Cinca, va assegurar ahir que “no hi ha hagut reunions específiques” amb l’ambaixada d’Espanya al Principat i que des de la seu diplomàtica “no s’ha demanat cap reunió al Govern d’Andorra” en relació amb la situació que es viu a Catalunya.
Cinca, que va insistir en la posició de l’executiu de no immiscir-se en un afer que es considera intern espanyol, tot i que va apel·lar novament al diàleg per buscar-hi una solució, es va mostrar convençut que el Govern espanyol, respecte a Andorra, no fa res de diferent que no faci amb la resta de cancelleries d’arreu. En aquest sentit, el ministre va explicar que habitualment el ministeri d’Exteriors espanyol, a través de les seves ambaixades, fa arribar notes i comentaris respecte de diferents esdeveniments, i va reiterar que no s’ha abordat el cas català de forma específica.
Respecte a l’anunci del president de la Generalitat a la BBC sobre una propera declaració d’independència de Catalunya, Cinca va insistir que es tracta d’una qüestió en la qual “Andorra no té cap incidència”, i va remarcar que el que no farà l’executiu és “especular ara sobre cap declaració unilateral d’independència (DUI)”.
En el cas que des del Govern o el Parlament de Catalunya s’acabés fent efectiva aquesta DUI, el ministre portaveu va destacar que “arribat el cas ja en faríem la valoració oportuna”, tot i que va insistir que en aquests moments aquesta possibilitat “és especular”.
D’altra banda, i malgrat no haver-ne fet una valoració concreta, Cinca va admetre l’afectació per a Andorra del tall de l’N-145 de dimarts, especialment per al sector del transport, i va destacar que es tracta dels “danys col·laterals que hi ha quan es donen actuacions d’aquesta naturalesa”. El ministre va incidir en el caràcter “excepcional” de la jornada, tot i admetre que caldria algun tipus d’actuació si la situació fos continuada.

'cas català'
Ambaixada
Cinca
reunio
específica

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte