Diari digital d'Andorra Bondia

Cinca prioritza la solidesa del projecte centrista abans que 'sumar per sumar'


Escrit per: 
Agències


Jordi Cinca, un dels impulsors de la nova plataforma de centre que aquest dijous es va presentar davant la premsa, ha declarat que 'el que s'ha d'evitar és sumar per sumar i ja tenir la certesa en el moment que estàs sumant que buscant un resultat curt termini el que t'estàs garantint és una trencadissa l'endemà de les eleccions'.

Cinca ha fet aquestes declaracions en relació als possibles pactes electorals per configurar les llistes parroquials.
En una entrevista al programa El matinari d'Adràdio, Jordi Cinca ha explicat la línia que seguirà la nova plataforma centrista de cara als possibles pactes territorials i l'elaboració de les llistes electorals parroquials. Cinca ha reafirmat que, tot i estar oberts a buscar els acords, el seu objectiu 'no és sumar per sumar', sinó que s'han de buscar els punts d'entesa programàtics que ho facilitin.
Cinca ha comparat el projecte centrista amb la construcció d'un vaixell i ha dit que aquest ha de ser 'el més ampli possible, però amb la certesa que cada vegada que hi haurà tempesta aguantarà', en referència a la solidesa de la proposta programàtica. Per contra ha dit que 'si tothom es puja al mateix vaixell i ja saps que s'esquerdarà a la primera de canvi el que tens per ben segur és que t'enfonsaràs'.
Per això, Jordi Cinca ha afegit que 'és molt més fàcil entendre's l'endemà de les eleccions cadascú des de casa seva, si tens aquest esperit de col·laborar i d'entesa', ja que 'pots arribar a punts d'encontre sabent que hauràs de cedir a vegades tu i a vegades els altres', que no pas 'si aquest debat el vols tenir des de dintre'. Cinca creu que en aquest segon cas, si es vol pactar a qualsevol preu, 'en ocasions xocaràs frontalment i aleshores el que fas és esquerdar casa teva i t'acabes enfonsant'. Per això ha dit que 'si hi ha gent que no es troba còmode en el vaixell, que construeixin el seu vaixell'.
 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte