Diari digital d'Andorra Bondia
El portaveu de l’executiu, Jordi CInca, en la compareixença d’ahir posterior al consell de ministres.
El portaveu de l’executiu, Jordi CInca, en la compareixença d’ahir posterior al consell de ministres.

Cinca recorda al PS i L’A que el vot judicial funciona igual des del 1993


Escrit per: 
M.S. / Foto: SFGA

Després de la carta enviada pel Partit Socialdemòcrata i Liberals d’Andorra al secretari general del Govern interessant-se per les mesures que adoptarà l’executiu per garantir la custòdia efectiva dels vots emesos per dipòsit judicial a la Batllia, el ministre portaveu, Jordi Cinca, va recordar ahir a ambdues formacions que el vot judicial “s’organitza des de la mateixa manera des del 1993” perquè no hi ha hagut cap canvi en aquest sentit a la Llei qualificada del règim electoral i del referèndum.
Cinca, que va assegurar que “a dos mesos de les eleccions i tenint aquesta setmana els observadors internacionals al país per avaluar el procés electoral, es fa difícil pensar que la pregunta sigui innocent”, es va mostrar sorprès per la petició de socialdemòcrates i liberals tenint en compte que “han tingut responsabilitats de governar i per tant d’organitzar també els processos electorals del 2009 –els liberals– i del 2011 –el PS–”, motiu pel qual “costa de creure que la senyora Gili o els senyors López i Gallardo no coneguin com funciona el vot judicial”.
En aquest sentit, i visiblement molest, Cinca, que va destacar que “ja està bé de dir que no he votat mai per dipòsit judicial però m’han dit o deixat de dir”, va demanar ser més “seriosos”, ja que “en política no tot s’hi val” i s’estan “posant en dubte els eixos centrals de la nostra democràcia i institucions”, i a més per part de “responsables de partits polítics”.
El ministre, que va assegurar que voler qüestionar “el bon funcionament de la Batllia” durant el procediment del vot judicial i la custòdia d’aquest li “sembla negatiu i nociu per al procés electoral”, va apel·lar a qui tingui dubtes sobre el procés a “dir-ho obertament” però a deixar de “sembrar dubtes permanents sobre el país, que ja hi ha prou gent fora que s’ocupa de fer-ho”.
Pel que fa a les manifestacions de Gili en el sentit que hi ha hagut persones que han canviat el vot a la Batllia, Cinca va insistir que l’article 33 de la Llei qualificada del règim electoral i del referèndum parla de “dipòsit de vot”, de manera que el sufragi “no es consuma” fins que el batlle, en nom de la persona que ha dipositat el vot, no l’introdueix a l’urna el dia dels comicis. Així, el ministre va avalar que mentre dura el període del vot judicial l’elector el pot canviar si considera que així ho ha de fer, tot i que va assegurar “no tenir ni idea” de si aquest cas s’ha donat o no. Amb tot, Cinca va deixar clar que el ciutadà està “en el seu dret de fer-ho”.

Cinca
recorda
PS
L'A
1993
vot judicial
funciona
igual

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

AQuest home quan no sap com sortir-se sempre busca en el passat !! quina mania, ell no fa mai res malament, doncs no heu tingut 8 anys per modernitzar l'Administració , no ereu el Govern dels millors ?? Quina arrogància

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte