Diari digital d'Andorra Bondia

Cinca reitera que la sentència d'Andorra s'ha d'executar


Escrit per: 
M. F. / J. R.


El Govern va valorar ahir la sentència del Tribunal Europeu dels Drets de l’Home que el condemna en l’afer Saur-Vallnet a pagar una suma total de 20.000 euros a l’UTE en el procés per la depuradora d’Anyós.

D’aquesta manera, el ministre portaveu, Jordi Cinca, va destacar que sobre la sentència poca cosa a dir tenia l’executiu, a banda d’acatar-la. Tot i així, va destacar que res té a veure aquest procés davant el Tribunal d’Estrasburg i el que s’ha seguit als tribunals andorrans, i que per tant la sentència “s’ha d’executar”. En aquest sentit, va ser contundent en manifestar que aquesta decisió “en cap cas posa en dubte la sentència d’Andorra”.
El ministre va reiterar, a preguntes dels periodistes en la roda de premsa posterior al consell de ministres, que des de l’executiu s’ha intentat que la sentència s’executi i que per tant se li pagui els 1,8 milions que preveu la decisió judicial. Tot i així, encara estan a l’espera de la resposta del Tribunal Superior perquè s’executi el pagament, després d’un primer requeriment que es va fer a la Batllia. Cinca també va recordar que l’aval presentat per Saur tenia un seguit de “condicionants”, és a dir, que no era un aval que es pogués executar al primer requeriment.
Sobre la possibilitat que l’UTE intenti allargar el procediment per evitar el pagament, va destacar que “en tot cas serà una decisió” de les empreses i no del Govern.
Quant a la possibilitat de recórrer la decisió del Tribunal Europeu, Cinca va remarcar que els serveis jurídics l’estan analitzant i que encara no s’ha pres una decisió respecte d’això.
Vallnet no es podrà presentar, de moment, als concursos públics, ja que, tal com va manifestar el portaveu del Govern, la situació continua sent la mateixa: cap empresa que tingui deutes amb l’administració pot optar als concursos públics. “La legislació no ha canviat”, va destacar.
Finalment, qüestionat sobre les dificultats que podria tenir Valnnet un cop fes el pagament, Cinca va dir que es tracta d’una UTE i que en tot cas espera que l’empresa no tingui problemes per l’efecte que això podria tenir sobre els treballadors.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte