Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre de Finances i portaveu de l’executiu, Jordi Cinca, en la compareixença d’ahir.
El ministre de Finances i portaveu de l’executiu, Jordi Cinca, en la compareixença d’ahir.

Cinca troba “imprudent” el discurs de Bartumeu sobre l’entrada a l’FMI


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

El ministre de Finances i portaveu de l’executiu, Jordi Cinca, va aprofitar ahir la compareixença setmanal després de la sessió del consell de ministres per respondre les manifestacions del president de Socialdemocràcia i Progrés, Jaume Bartumeu, amb  relació a l’entrada d’Andorra al Fons Monetari Internacional.
Cinca va assegurar que les “insinuacions” de Bartumeu, que va lligar l’acceleració dels passos fets per l’executiu per acostar-se a l’FMI a la situació concreta per la qual passa una entitat bancària, són “agosarades i imprudents”, i més encara perquè provenen d’un ex-cap de Govern.
En aquest sentit, el ministre, que va fer una defensa de les entitats financeres del país i va assegurar que totes, sense excepció, complien amb els criteris de solvència exigits per la llei, va alertar del risc que manifestacions com les del dirigent d’SDP poden tenir pel sistema financer, ja que “qualsevol rumorologia pot tenir molta volada”.
Així mateix, i malgrat que no va aclarir ni la quantitat ni com s’hauria de fer front a la quota per entrar a l’FMI, Cinca va insistir en el fet que “un Govern responsable té l’obligació d’explorar aquesta possibilitat” i, a la vegada, demanar-se per què molts països en formen part i Andorra no. En aquest sentit, el ministre, que va insistir que “està fora de lloc” voler vincular l’entrada a aquest organisme a la situació d’una entitat en particular, va assegurar que el Govern “no prendrà cap decisió sense portar aquest debat al Consell General”.

Mesures CASS
D’altra banda, i amb relació a les propostes trameses per la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) per garantir la sostenibilitat del sistema de pensions, Cinca va reiterar la disposició de l’executiu a debatre-les conjuntament amb els grups parlamentaris, ja “que no es tracta de modificacions puntuals, sinó d’una reforma a fons”. En aquest sentit, el ministre va apel·lar a la necessitat d’assolir el màxim consens més enllà que les mesures, o algunes d’elles, es poguessin adoptar o no ja aquesta legislatura.

Cinca
imprudent
discurs
Bartumeu
FMI
entrada

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte