Diari digital d'Andorra Bondia
Jordi Cinca.
Jordi Cinca.

Cinca veu “raonable” i com un “toc d’atenció” la baixada de DA


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

Que en aquests moments de la legislatura el partit que governa “només perdi tres punts” respecte a les eleccions “és més que raonable”. Així ho va assegurar ahir el ministre portaveu, Jordi Cinca, a l’hora de valorar l’enquesta d’opinió política del  Centre de Recerca Sociològica (CRES), una enquesta que cal valorar “amb absolut respecte i també amb tranquil·litat”.

No obstant, el ministre va admetre que “això no vol dir que no sigui un toc d’atenció que caldrà analitzar” tot i que va incidir en el fet que “no és el mateix que es perdin més punts quan s’està al Govern que quan s’és a l’oposició”.

Pel que fa a la possibilitat que l’absència de candidat a cap de Govern pugui haver influït en l’enquesta, Cinca va reconèixer que potser sí, però   va deixar clar que la decisió d’ajornar el debat per triar el successor d’Antoni Martí ha estat volguda entre l’executiu, el grup parlamentari i els òrgans de direcció del partit, ja que quan alguns van començar a entrar ja en dinàmica electoral gairebé faltaven encara dos anys de legislatura.

En aquest sentit, Cinca es va mostrar convençut que entrar en aquest joc hauria comportat “un endarreriment de l’activitat legislativa” i va incidir en l’aposta de Demòcrates per Andorra d’aprofitar tota la legislatura per tirar la feina endavant. A més a més, el ministre es va mostrar convençut que amb l’aval de la feina feta i el “projecte de continuïtat” que s’està treballant per oferir als ciutadans “es podrà revertir la situació. També es va mostrar convençut que, arribat el moment, “es tindrà un bon candidat, amb el suport de tot el partit i amb opcions de guanyar les eleccions”.

Precisament, la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, que va tornar a descartar-se com a futurible candidata a cap de Govern malgrat ser una opció que li “agradaria”, es va mostrar convençuda ahir que el partit “té un candidat preparat i “amb totes les capacitats que necessita DA i que ben aviat se sabrà”.

Cinca
veu
raonable
toc d’atenció
baixada
DA

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte