Diari digital d'Andorra Bondia

Ciutadans Compromesos torna a ‘escombrar’ a la Massana


Escrit per: 
Victòria Gómez Pérez

No es preveia cap sorpresa i no n’hi va haver. Ciutadans Compromesos + Demòcrates continuen com a amos i senyors de la Massana després d’haver obtingut el 47,72% dels vots, equivalents a 1.015 paperetes. Molt per darrere, amb 586 (27,55%), va quedar la coalició progressista PS SDP+, i en tercer lloc Acció, amb 526 (24,73%).

El guanyador de la nit massanenca, Carles Naudi d’Areny-Plandolit, va viure la jornada “amb la mateixa emoció que el primer dia”. Tot i això, el cert és que ja fa vuit anys que representa la parròquia al Consell General i com a prova de l’èxit aquesta legislatura repetirà la fórmula de la mà del demòcrata David Montané. Naudi, però, no va poder amagar la seva sorpresa per com va anar la nit electoral, no tant respecte a ell i el seu equip, sinó als contrincants en l’àmbit nacional. “No esperàvem que Concòrdia avancés el PS. Veurem quin paper juguen i com es desenvolupa tot plegat al Consell General”, va reconèixer. En qualsevol cas, els seus esforços se centraran a vetllar pels interessos de la Massana, “com hem fet sempre”, i desenvolupar tot el programa electoral amb el qual s’ha endut la victòria i que té com a eix central la construcció del vial.

Des del cantó socialdemòcrata i progressista es va considerar que la medalla de plata és una “sensació estranya”, perquè tot i quedar a anys llum de la primera opció, el fet d’haver presentat una candidatura amb “cares noves” i haver obtingut els mateixos resultats que va tenir l’experiment de d’Acord (la suma de PS i Liberals) el 2019 ha estat “molt bé”. Tan bé que el candidat de la territorial, Miquel Moliné, va creure fins i tot que s’havia aconseguit “arrencar” algun vot de Ciutadans Compromesos, però amb la plena consciència que la formació de Naudi “té molt de pes” a la parròquia i per tant “és difícil desbancar-la”.

El candidat d’Acció, Josep Fusté, per la seva banda, es va prendre la derrota com un resultat positiu, si es té en compte que es tracta d’una força que “tot just acaba de sortir a la palestra política”. I si algú pensava que això allunyaria la nova formació de l’escena massanenca, res més lluny de la realitat. “Crec que hem aconseguit passar el missatge i ens ha servit per mesurar la nostra força i consolidar el projecte”, va afirmar Fusté, que va acusar la “manca de recursos” humans i econòmics del poc èxit de la candidatura. Així, va valorar l’experiència d’encapçalar una llista com a “molt intensa, però molt gratificant” i es va mostrar convençut que en les pròximes eleccions ho tornaran a intentar: “Aquests mesos he copsat els neguits dels meus conciutadans i això m’empeny a continuar amb nous plans de servei públic”, va afirmar.

Andorra
eleccions
Massana
ciutadans compromesos
acció
PS

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte