Diari digital d'Andorra Bondia

Ciutadans i entitats trien els punts d’interès d’El Camí


Escrit per: 
Agències / Foto: D.P.


Una vintena de ciutadans es van donar cita ahir al vespre al Centre de Congressos per decidir els punts d’interès i els valors culturals de l’itinerari El Camí. Tota la informació que es reculli servirà per elaborar una guia del tram del Principat.

Aquest projecte està promogut per l’entitat sense ànim de lucre PAS i té com a principal objectiu la construcció d’un camí que uneixi totes les terres de parla catalana, amb un recorregut total d’uns 4.000 quilòmetres, que s’endinsarà en el territori de quatre estats.
L’itinerari es defineix a partir d’un primer esbós que enllaça les set capitals de parròquia d’Andorra amb les capitals de les comarques incloses en el recorregut d’El Camí. Mitjançant la participació ciutadana, el consens i el diàleg entre les diferents forces de cada parròquia, es definirà el recorregut final de l’itinerari al seu pas per cadascuna.
El responsable de la zona dels Pirineus, Pep Quesada, va explicar que es fa per primer cop a Andorra la Vella, però que s’anirà passant per totes les altres parròquies per fer la mateixa tasca. D’aquesta manera, Quesada va explicar que el camí físic ja està predefinit pels tècnics de medi ambient: comença a la Cerdanya francesa, entra a Canillo i va baixant fins a Andorra la Vella per sortir per Sant Julià de Lòria, a la Rabassa. A més, es farà un embrancament per a la Massana i Ordino. L’itinerari amb tots els punts d’interès i la guia estaran enllestits a finals del 2012.
La principal característica d’aquesta guia és que es fa en col·laboració amb les entitats, institucions i particulars, que exposen les peculiaritats del lloc on resideixen, que finalment seran els punts de l’itinerari. D’aquesta manera, la participació ciutadana és l’eix principal per fer possible el projecte.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte