Diari digital d'Andorra Bondia
Pujol, Montolio, Cano i Zoppetti en la compareixença d’ahir de Progressistes-SDP.
Pujol, Montolio, Cano i Zoppetti en la compareixença d’ahir de Progressistes-SDP.

Clam pel retard a tipificar com a delicte la violència de gènere


Escrit per: 
M. S. / Foto: BonDia

Coincidint amb el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, Progressistes-SDP va clamar ahir pel fet que, a aquestes altures, al país no estigui encara tipificada com a delicte la violència de gènere. Així ho van posar de manifest ahir les integrants de l’executiva de la formació Sandra Cano i Elisabet Zoppetti i les conselleres comunals d’Ordino, Cristina Montolio, i d’Andorra la Vella, Meritxell Pujol, que van recordar que des del 2015 es disposa de la Llei per a l’erradicació de la violència de gènere i de la violència domèstica, motiu pel qual “no entenem a què s’està esperant per tipificar-ho com a delicte”. 

En aquest sentit, Zoppetti, que va remarcar que el text del 2015 defineix molt bé què s’ha de considerar violència de gènere, va recordar que en el Codi penal vigent “simplement hi ha tipificat els maltractaments en l’àmbit domèstic”, un fet que comporta “moltes dificultats” a l’hora de qualificar els delictes contra les dones, ja que s’han de qualificar com a lesions.

Zoppetti, que va recordar que Andorra ha ratificat la Convenció sobre l’eliminació de totes les formes de discriminació contra la dona (Cedaw) o el Conveni d’Istanbul, va admetre que amb la llei per a l’aplicació efectiva del dret a la igualtat de tracte i d’oportunitats i a la no-discriminació entre dones i homes es resoldrà aquesta qüestió, però va criticar el fet que “des del gener passat i fins avui el Consell General ha aprovat 32 lleis però no aquesta”. I va lamentar que els parlamentaris “s’han donat molta pressa amb la llei de protocol i a discutir com han d’anar vestits els consellers generals i molt poca a tirar endavant aquesta llei”.

I en aquesta línia, Zoppetti, que va insistir que “és més urgent una cosa que ens toca a tots i totes que no el gust o mal gust en el vestir dels consellers generals”, va remarcar que “la violència de gènere no és només el 25 de novembre, sinó cada dia, perquè cada dia n’hi ha”.

clam
delicte
violència de gènere

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte