Diari digital d'Andorra Bondia
Alfons Clavera.
Alfons Clavera.

Clavera demana a la fiscalia que investigui si Espot ha malbaratat fons públics


Escrit per: 
P.G. / FOTO: J.G.

El líder d’Units pel Progrés d’Andorra, Alfons Clavera, va presentar ahir a la fiscalia una demanda perquè investigui si Xavier Espot, com a candidat o com a ministre, ha fet ús de fons públics per estudiar la viabilitat de la proposta de crear un servei d’acompanyament per a les dones que volen avortar.

Clavera, en declaracions als mitjans de comunicació a les portes de la Batllia, va manifestar ahir, primer que denunciava aquesta proposta electoral, i després va matisar que no la denunciava, sinó que allò que denuncia és un possible malbaratament de fons públics. Com el candidat de DA va declarar que la proposta d’aquest servei era viable, Clavera entén que s’han fet “uns estudis jurídics, tècnics, socials i psicològics” per determinar aquesta viabilitat, i sospita que s’hagin pagat amb fons públics. Si fos així, segons el candidat d’UPA “està en un terreny de preparació delictiva perquè el Codi Penal i la Constitució impedeixen l’avortament perquè la Constitució garanteix la vida”, va dir. 
En la denúncia, Clavera demana al ministeri públic que requereixi a tots els mitjans de comunicació que aportin les gravacions de quan Espot va presentar aquesta proposta. També reclama que la fiscalia contacti amb el president de la CASS perquè confirmi si ha rebut una petició d’Espot, com a ministre o candidat, per subscriure convenis amb centres sanitaris d’Espanya o França per tirar endavant aquest servei. A l’entendre de Clavera, “no es podrà fer mai aquesta proposta, i mai es podran destinar fons públics per a un servei que és il·legal”, va dir. La demanda d’investigació, conclou el líder d’UPA, és per determinar “si hi ha hagut fase preparatòria de la comissió d’un delicte” i també el que consideraria “malbaratament de diners públics”, en cas que Espot hagi pagat amb fons de l’executiu, sigui com a ministre o com a candidat, estudis de viabilitat per al servei proclamat al programa de Demòcrates per Andorra. 

 

 

 

Alfons Clavera
UPA
avortament
demanda

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte