Diari digital d'Andorra Bondia
Alfons Clavera i Maria Jesús Montero.
Alfons Clavera i Maria Jesús Montero.

Clavera participa en la conferència internacional de zones franques


Escrit per: 
Redacció/Foto: UPA

El líder d’Units pel Progrés d’Andorra (UPA), Alfons Clavera, va participar en qualitat d’observador en la cinquena conferència internacional de la Word Free Zones Organization  que es va celebrar a Barcelona del 25 al 28 de juny. Segons informa la formació en un comunicat, la principal proposta del programa econòmic d’UPA en les passades eleccions generals va ser precisament la proposta de creació a Andorra de dues zones franques, també anomenades zones d’economia especial.

Les zones franques no són dipòsits duaners de mercaderies o productes, sinó zones econòmiques especials delimitades geogràficament en les quals les empreses que s’hi instal·len fabriquen i exporten els seus productes i serveis arreu del món, realitzen activitats de manufactura, prestació de serveis i comerç internacional aplicant en tot moment criteris de sostenibilitat. 
Aquestes zones no estan subjectes a aranzels duaners i tenen una fiscalitat especial molt avantatjosa per a les empreses. L’activitat econòmica que s’hi fa representa un terç del comerç mundial. Actualment hi ha 2.500 zones d’economia especial en les quals s’hi han establert tres milions d’empreses nacionals que donen treball a 70 milions de persones.

Clavera
participa
conferència
zones franques

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte