Diari digital d'Andorra Bondia

Coalició Reformista declina participar a la taula de treball de la funció pública convocada pel cap de Govern


Escrit per: 
Agències

Coalició Reformista (CR) no ocuparà els dos seients que Jaume Bartumeu els ha reservat en la taula de treball sobre la funció pública que tindrà lloc el proper dimarts 29 de juny a les nou del matí. CR argumenta, entre d'altres coses, que hi ha un desequilibri en la representació de les forces que estan convocades i que el seu paper s'ha de cenyir en el debat legislatiu.

Els dos seients reservats per als representants del grup parlamentari reformista en la taula de treball sobre la funció pública que es reunirà el proper 29 de maig no seran ocupats per ningú. Coalició Reformista declinarà ser-hi present i s'abstindrà d'assistir a les reunions.

Entre d'altres, dos dels arguments que han trascendit, segons ha pogut saber l'ANA de fonts de CR, fan referència a la metodologia de treball per encarar la reforma legislativa i la poca presència en nombre de representants dels reformistes a la taula. CR considera que el seu paper com a grup parlamentari en aquest debat l'han de fer en el marc del Consell General, un cop el Govern porti la proposta de la reforma de la llei de la funció pública. Defensen així, els reformistes, que la centralitat política del debat es dugui a terme al Consell General.

L'altre argument és que en la composició de la taula hi ha un desequilibri en la representació de les diferents forces que hi prendran part. Argumenten des de CR que amb només dues persones presents, d'un total de dinou, en la taula de treball únicament representarien el 10,5%, mentre que com a grup parlamentari al Consell General representen el 40% dels parlamentaris.

La decisió de CR de no assistir-hi va ser presa dimecres passat en una reunió del grup reformista després de rebre la carta de Jaume Bartumeu adreçada als presidents parlamentaris. Posteriorment, dos dies més tard, és a dir aquesta tarda de divendres, ha estat referendada per la resta d'integrants de la direcció de la coalició.

El dimarts passat, 21 de juny, el cap de Govern va adreçar una carta als presidents dels grups parlamentaris convocant-los a un seguit de reunions que, amb el nom de taula de treball, tindrien com a objectiu abordar la reforma de la Llei de la funció pública.

La primera d'aquestes reunions s'ha de fer aquest proper dimarts 29 de juny, a les nou del matí, i hi estan convocats sis membres del Govern (un d'ells n'ostentarà la presidència), set sindicalistes i dos representants per cada grup parlamentari, -dos per al PS, dos per a CR i dos per ApC-. La taula estarà presidida pel secretari d'Estat d'Interior, Bruno Bartolomé.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte