Diari digital d'Andorra Bondia

Comença la jornada electoral per elegir el president francès i copríncep d'Andorra


Escrit per: 
Agències / Foto: N. M.

Aquest diumenge a les vuit hores del matí han obert les portes els col·legis electorals francesos perquè els ciutadans gals triïn el seu president, que serà també copríncep d'Andorra.

 L'actual president francès, el conservador Nicolas Sarkozy, i el socialista François Hollande es disputen, aquest diumenge, la presidència, i els darrers sondejos situen per davant al socialista, tot i que en la darrera setmana el candidat conservador ha retallat la distància quedant a només quatre punts de diferència. Tot i així les enquestes continuen assenyalant François Hollande com a futur inquilí de l'Elisi.
A Andorra un total de 2.674 inscrits a les llistes electorals poden votar fins a les sis hores de la tarda als dos col·legis electorals oberts al Principat. A l'ambaixada francesa hi ha inscrits 1.672 electors, mentre que la urna ubicada a l'Escola Francesa del Pas de la casa hi podran votar 992 persones.
En la primera volta d'aquestes eleccions presidencials, que va tenir lloc el passat diumenge 22 d'abril, es va assolir una participació del 45,5%, amb un total de 1.216 votants. A més, la tendència de vot dels residents francesos a Andorra va ser marcadament diferent a la de la resta de votants de l'Estat gal. Mentre el candidat François Hollande va assolir un primer lloc ben allunyat de Nicolas Sarkozy qui va ocupar la segona plaça per a la segona volta de les presidencials, els votants d'Andorra van donar el seu màxim suport a Sarkozy.
Dels 1.198 vots que es van comptabilitzar al Principat, 511 van ser per a Sarkozy, mentre que en segon lloc va quedar la candidata Marie Le Pen, amb 205 vots, i en tercer lloc François Hollande amb 203. 
 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte