Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la reunió.
Un moment de la reunió.

Comissió mixta per aplicar l'acord franco-andorrà de cooperació sanitària


Escrit per: 
Redacció / Foto: Govern d'Andorra

El prefecte de la regió d’Occitània, Étienne Guyot, ha rebut avui a Tolosa el cap de Govern, Xavier Espot. El cap de Govern ha estat acompanyat dels ministres de Finances, Eric Jover; d'Afers Exteriors, Maria Ubach; de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell; de Salut, Albert Font, i de l’ambaixadora d’Andorra a França, Eva Descarrega. Per la part francesa hi ha participat el director general de l'Agència Regional de Salut d'Occitània, Didier Jaffre, i el director interdepartamental de Carreteres del Sud-oest (DIRSO), Hubert Ferry-Wilczek. El Consell Regional d’Occitània ha estat representat per la seva vicepresidenta, Nadia Pellefigue.

Aquesta reunió informal ha permès fer balanç de l'evolució dels compromisos mutus derivats de l'anterior jornada de Diàleg Transfronterer que es va celebrar a Tolosa l'octubre passat, així com per traçar noves perspectives per a l'enfortiment de la cooperació entre Occitània i el Principat.

Tal com es van comprometre durant el V Diàleg Transfronterer del 26 d'octubre amb la signatura d'una carta d'intencions, s’ha estudiat el projecte d'acord franco-andorrà de cooperació sanitària amb la voluntat de signar-lo properament. S'inclourien sobretot àmbits com la salut mental, la salut pública, l'oncologia, les cures intensives i la cooperació entre professionals de la salut. De fet, s’ha creat una comissió mixta per a la seva implementació que es reunirà aviat. 

Ambdues parts també s’han emplaçat i han coincidit, finalment, en la necessitat de reforçar la coordinació dels serveis duaners i la lluita contra les xarxes de contraban.

La qüestió de l'accessibilitat i la resiliència climàtica de les vies viàries d’unió entre França i Andorra ha ocupat bona part de la trobada: s’han analitzat tant en l’acord ja en curs de millora de la ruta des de Tarascon-sur-Ariège, com el nou conveni signat el 20 d'abril d’enguany entre els governs francès i andorrà per millorar la viabilitat i la prevenció de riscos naturals a la ruta des dels Pirineus Orientals.

Guyot i Espot han reiterat l'excel·lent dinàmica de cooperació entre els serveis de l’Estat francès i del Principat i han acordar reunir-se de nou el 6 d'octubre a Andorra la Vella per celebrar la sisena edició del Diàleg Transfronterer entre Occitània i Andorra.

Comissió mixta
acord
cooperació sanitària

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte