Diari digital d'Andorra Bondia
Compromís confirma amb dades la retallada de diners a l’hospital
Compromís confirma amb dades la retallada de diners a l’hospital

Compromís confirma amb dades la retallada de diners a l’hospital


Escrit per: 
Redacció/Compromís x la Seu

El grup municipal de Compromís x la Seu presenta un recull de dades econòmiques de la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell que confirmaria, segons asseguren, la retallada del 17% dels diners del Servei Català de la Salut (SCS), organisme públic dependent de la Generalitat de Catalunya i principal font d’ingressos de l’hospital. En els quadres de síntesis es pot comprovar, segons el grup municipal, com hi ha hagut una retallada que ha arribat fins al 20,20% dels ingressos provinents de l’SCS l’any 2014 sobre la base del 2009.
Cal destacar, a més, que el pes de les transferències des de l’SCS ha anat perdent força any rere any sobre el total dels ingressos de l’hospital de la Seu, i ha passat de representar el 85,7% l’any 2009 al 79,67% l’any 2015. Per aquesta raó, Compromís x la Seu vol desmentir les afirmacions de l’alcalde de la població i president del patronat del centre hospitalari, Albert Batalla, que assegurava que les retallades de la Generalitat de Catalunya han estat de només un 4%. Les dades objectives marquen clarament l’estat real de les retallades practicades a l’hospital; d’aquestes se’n pot extreure algunes gràfiques destacables, que el grup adjuntava ahir en un comunicat.
En aquest marc, Compromís x la Seu va voler agrair la gran tasca dels professionals de l’hospital, que amb la seva dedicació han hagut de compensar les retallades i la falta de suport institucional.
Al mateix temps, el grup municipal també reiterava el seu total desacord en la pèrdua de dedicació del nou gerent, que s’haurà de compartir amb l’hospital de Tremp, situació agreujada pel fet que l’hospital ha estat durant nombrosos mesos sense aquesta figura, essencial en la direcció d’una institució sanitària d’aquestes característiques.
El diputat i portaveu de Compromís x la Seu, Òscar Ordeig, va remarcar que “l’alcalde Batalla es nega a defensar com cal el nostre hospital davant de la Generalitat, per no enfrontar-se al seu partit”. Ordeig també manifestava que “les retallades als hospitals de muntanya, com el de la Seu, són doblement greus en comparació amb els de les grans ciutats, ja que els primers donen un servei essencial a un territori molt extens, amb comunicacions viàries complicades i una població envellida”. 
A més, el regidor afegia que “l’hospital de la Seu ha perdut ingressos i té menys personal, menys llits i menys serveis assistencials, fets aquests que afecten molt negativament el servei que ofereix el nostre hospital”.

Compromís x la Seu
Fundació Sant Hospital
Batalla
òScar Ordeig
dades

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte