Diari digital d'Andorra Bondia
Compromís critica la inversió de dos milions per fer un magatzem
Compromís critica la inversió de dos milions per fer un magatzem

Compromís critica la inversió de dos milions per fer un magatzem


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El grup municipal de Compromís x la Seu denuncia que l’equip de govern de la Seu, encapçalat per Albert Batalla, s’endeutarà amb 2 milions d’euros per construir un magatzem municipal a la parcel·la on hi havia anteriorment l’anterior escola La Valira, al carrer de l’Orri. Aquesta serà la principal inversió que Convergència, ara PDECat, farà a la Seu en aquesta legislatura, segons recorda la formació en un comunicat. Compromís creu que, tenint en compte la greu situació econòmica i social que pateix la Seu, “malbaratar 2 milions d’euros demanats a crèdit en un simple magatzem és una mostra més de la manca d’idees i projecte de l’actual equip de govern”. Aquesta inversió és innecessària en aquestes condicions, no és prioritària i tampoc rendible pel que fa a valor afegit, afirma el partit a l’oposició. “La Seu necessita revulsius econòmics que ajudin a la reactivació econòmica, per crear nous llocs de treball, frenar la pèrdua de poder adquisitiu de les famílies urgellenques i revertir la pèrdua de població”, considera.
El portaveu de Compromís x la Seu, Òscar Ordeig, emfatitza que “mentre el centre històric es troba en una espiral de degradació constant i l’eixample de la Seu pateix greus problemes de manteniment, la gran inversió de Batalla aquesta legislatura serà la construcció d’un magatzem municipal de 2 milions d’euros”. A més, afegeix, són 
“2 milions d’euros que es demanaran a crèdit, fet que comportarà augmentar encara més l’endeutament municipal, que arribarà a 12 milions d’euros”.
El deute, que havia anat baixat lleugerament en els darrers anys, tornarà pujar a uns nivells “molt alts amb aquesta nova operació de crèdit”. Compromís recorda que per tenir la imatge real de l’actual deute municipal de la Seu s’ha de fer la suma tant del deute del mateix Ajuntament com de la societat pública opaca Hiuls, on hi ha dos milions més de deute que l’equip de govern s’esforça a amagar. A més Compromís remarca que, novament, el grup municipal d’ERC continua donant el seu vistiplau a la “deriva” de l’actual equip de govern votant a favor de la construcció del magatzem, així com de pràcticament la totalitat de la resta de propostes de Batalla. 

 

Compromis
inversió
magatzem

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte