Diari digital d'Andorra Bondia
Vista de l’accés al nucli alturgellenc de Peramola, al sud de la comarca.
Vista de l’accés al nucli alturgellenc de Peramola, al sud de la comarca.

Compromís qüestiona la manca de secretari i arquitecte a Peramola


Escrit per: 
Redacció / Foto: BonDia

El regidor de Compromís per Peramola qüestiona la falta de les figures de secretari i arquitecte municipal, dues mancances que considera altament preocupants, i presenta una moció al proper ple del consistori en què, entre altres coses, proposa que sigui el Consell Comarcal de l’Alt Urgell (CCAU) qui assumeixi les competències en matèria urbanística al municipi. “Les exigències legals del lloc de feina d’arquitecte municipal podrien tenir més cobertura legal i burocràtica”, argumenta, atès que l’organisme comarcal disposa d’un pressupost deu vegades major i “l’estructura administrativa de l’Ajuntament de Peramola acumula càrrecs o tasques que poden causar dificultats en l’eficiència”.

La llei, recorda el text de la moció signada pel regidor Toni Mas, exigeix que el càrrec d’arquitecte municipal recaigui en mans d’un funcionari públic, “cosa que no es produeix en Peramola, on els arquitectes municipals han estat designats tradicionalment per l’alcaldia”. Una manera d’actuar, indica, que “situa aquells permisos atorgats per la corporació en la irregularitat i a qui els emet sabent-ho en la possible prevaricació”. Per tant, conclou, “és urgent posar fi a aquest presumpte abús de dret”, que suposarien fets com que “si des del consistori es dicten resolucions fent constar els termes arquitecte municipal de Peramola”, es fa “sabent que no es pot donar una presumpció de veracitat i legalitat a un document públic”, atès que en la relació de llocs de feina de l’Ajuntament no existeix tal figura. El regidor hi afegeix que aquesta situació afecta en casos concrets, com els expedients d’instal·lacions agropecuàries, alguns dels quals han acabat en contenciosos jurídics.

Situació similar és la que relata el regidor de Compromís pel que fa a la figura del secretari municipal. Assumida per la mateixa persona a Peramola i Bassella, recorda. Tampoc aquesta figura està inclosa a la plantilla municipal i, “pels motius que siguin”, es tracta d’un servei prestat pel Consell Comarcal, a través d’una figura administrativa anomenada SAT. Es tracta d’una decisió presa “intencionadament”, en comptes d’optar per cobrir la plaça de secretari interventor amb un funcionari de carrera o amb habilitació nacional, com considera que hauria de ser. Mas argumenta que “no és que no s’hagi pogut” cobrir la plaça, sinó que va ser una decisió del ple, “que va votar i prendre la decisió de continuar amb el servei SAT”.

 

Peramola
arquitecte
secretari

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte