Diari digital d'Andorra Bondia
L’estació d’autobusos de la Seu d’Urgell.
L’estació d’autobusos de la Seu d’Urgell.

Compromís vol que les línies de bus a Barcelona i Lleida parin a la Seu


Escrit per: 
Redacció/Foto: Compromís x la Seu

El grup municipal de Compromís x la Seu presentarà una proposta al plenari de dilluns que ve a l’Ajuntament per sol·licitar a la Direcció General de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya que faci les gestions administratives oportunes perquè les línies de transport públic d’autobús entre Andorra i Barcelona/Lleida puguin fer parada a la Seu d’Urgell.  Aquest fet suposaria un augment important de les freqüències, una disminució del preu del bitllet i una major eficiència dels recursos públics d’ambdós territoris, segons exposava ahir la formació en un comunicat. Per altra banda, també es proposa demanar a l’empresa Alsa que reforci el transport públic directe entre Barcelona/Lleida i la Seu d’Urgell dels divendres a la tarda dels mesos d’hivern amb un altre autobús directe, així com en aquells trajectes que tinguin major ocupació. A més, també es sol·licitarà a la mateixa empresa que no es discriminin les persones que compren la targeta de 5 o 10 viatges i que es pugui pujar a l’autobús per ordre d’arribada, i no pel tipus de bitllet que es compra. 
Compromís recorda que un servei de transport públic de qualitat és de vital importància per facilitar la mobilitat i progrés de qualsevol territori. Sobretot, d’aquelles zones més allunyades de les grans capitals, com el Pirineu i la Seu d’Urgell. El partit recorda que l’empresa Alsa té la concessió de les diferents línies de transport públic entre la Seu d’Urgell i altres pobles i ciutats, i que destaquen  les connexions amb Barcelona, Lleida o Puigcerdà, entre d’altres, s’afirma al comunicat. “Les darreres setmanes s’han rebut nombroses queixes per la falta de freqüències, trajectes, preus i altres aspectes que afecten el transport públic d’autobús i per la falta d’alternatives de mobilitat. També s’ha iniciat una recollida de signatures per  millorar aquest servei”, afirmava Compromís al comunicat.
Des de Compromís x la Seu es van voler agrair els escrits, propostes i mobilitzacions dels diferents ciutadans de la ciutat per millorar aquest servei públic essencial per al nostre territori.  “Algunes de les queixes que ens han arribat és pel fet que en certs viatges amb alta ocupació no hi ha prou places disponibles als autobusos. Aquest fet passa, sobretot, els divendres a la tarda dels mesos d’hivern, ja que coincideixen les persones que estudien o treballen a Barcelona i les persones que pugen a esquiar o a passar el cap de setmana al Pirineu. D’altres horaris i trajectes a Lleida també es troben amb aquesta situació”. 
Per a aquest partit a l’oposició a l’Ajuntament de la Seu, “resulta un greuge que les persones que compren la targeta de 5 o 10 viatges no puguin pujar a l’autobús fins que ho han fet tots els usuaris que compren el bitllet senzill”. D’aquesta manera, alguns usuaris queden, de vegades, sense plaça a l’autobús quan hi ha molta demanda. “Aquest fet és contradictori amb la necessitat de premiar i facilitar el transport públic a les persones que més l’utilitzen i que són més previsores en la compra dels bitllets”, continua el comunicat. El portaveu de Compromís x la Seu, Òscar Ordeig, afirma que “cal un replantejament integral del transport públic d’autobús des de la Seu a les grans capitals. Cal millorar freqüències, la durada, els trajectes i els preus dels bitllets”.

Compromis
línies
bus
Barcelona
Lleida
parin
Seu
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic