Diari digital d'Andorra Bondia
La número dos de la llista nacional de Concòrdia, Núria Segués, i Olalla Losada, copresidenta del partit (d’esquena).
La número dos de la llista nacional de Concòrdia, Núria Segués, i Olalla Losada, copresidenta del partit (d’esquena).

Concòrdia aposta per un “transport alternatiu” per arribar al Principat


Escrit per: 
Redacció / Foto: Concòrdia

Un “transport alternatiu” per accedir al Principat i “aparcaments multimodals i dissuasoris”. Són dues de les mesures proposades per la número dos de la llista nacional de Concòrdia, Núria Segués, en el terreny de la mobilitat. Pel que fa a aquesta modalitat “alternativa”, la formació apunta que “hem de fer estudis previs amb experts per veure quina és la fórmula més adient, podria ser un tram baix, un tram sense raïls, un troleibús, hem d’acabar de veure quines són les fórmules més adients”,  segons ha exposat Segués. I quant als aparcaments, creuen també convenient estudiar la implantació d’una targeta d’àmbit nacional, única, amb una tarifa reduïda per als residents. 

La formació encapçalada per Cerni Escalé incideix també en el transport col·lectiu. Començant per “connectar Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany”  i continuant per una xarxa que també ha de lligar la resta de punts del país. 

Però no només parlen de trànsit rodat: poder anar a peu d’un nucli urbà al següent és una altra de les propostes de campanya de Concòrdia. Treballaran, diuen, “per facilitar la connexió entre nuclis urbans a través de l’ampliació de voravies i camins d’interconnexió, com el passeig del riu i el camí Ral, i estudiarà el desenvolupament del concepte 15 minuts a peu, que consisteix en el fet que tots els serveis essencials estiguin situats a un quilòmetre de distància, un fet que propiciaria els desplaçaments caminant”.

Aquestes accions aniran acompanyades d’un embelliment de les infraestructures i carreteres utilitzant elements tradicionals d’Andorra, com la pedra seca i les cobertes vegetals, volen. 
L’objectiu, ha exposat Segués, és fer més amena la circulació, rodada i a peu, pel país “amb espais més verds on el ciment no tingui aquesta particularitat i singularitat, substituint aquest gris per un color més verd amb vegetació i agradable a l’entorn urbà”.

D’altra banda, i ja centrant-se específicament en Sant Julià de Lòria, la suplent de la llista Ariadna Alonso (Concòrdia i Desperta Laurèdia) aposta perquè cada parròquia, “en la mesura del possible”, disposi d’un abocador propi on vessar les runes de la construcció que es desprenguin del creixement urbanístic. Cal un diàleg “constructiu i proactiu amb el Govern”. 

La número dos de la territorial d’Escaldes-Engordany, Lara de Miguel, ha assegurat que la formació treballarà per promoure una aplicació de la Llei d’Igualtat entre homes i dones efectiva a través de “la creació de la figura de la persona delegada d’Igualtat a tots els ministeris i l’aplicació avantatges fiscals per les societats amb una plantilla inferior a cinquanta treballadors que implementin el pla d’igualtat i promoguin la conciliació familiar”.

Concòrdia
transport alternatiu

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte