Diari digital d'Andorra Bondia
Els candidats de Concòrdia al final de l’acte de presentació de les diferents llistes a la sala d’actes del Comú d’Escaldes-Engordany.
Els candidats de Concòrdia al final de l’acte de presentació de les diferents llistes a la sala d’actes del Comú d’Escaldes-Engordany.

Concòrdia ensenya múscul com a alternativa a la “política de sempre”


Escrit per: 
M. S. / Foto: Facundo Santana

Sense propostes perquè “la junta electoral ha emès una resolució clara en aquest sentit”, Concòrdia va presentar ahir les quatre candidatures que concorreran als comicis generals del 2 d’abril vinent, i ho va fer amb una demostració de múscul, omplint la sala d’actes del Comú d’Escaldes-Engordany, on va mostrar-se com “l’alternativa a la política de sempre” i amb la voluntat de “regenerar la política andorrana”.

Així ho va afirmar en la seva intervenció el candidat a cap de Govern de la formació, Cerni Escalé, que va lamentar un model de país que ha passat de “vendre formatges i forfets” a “vendre les nostres cases i els nostres prats”, en definitiva “el territori”, i va clamar perquè la seva filla “pugui créixer en un país que valora més l’esforç que el capital o el nom”. I en aquest sentit, i després d’afirmar que “seria molt fàcil culpar Demòcrates i PS” de la situació actual de la qual “tots tenim una mica de responsabilitat” encara que sigui “per no haver aixecat la veu abans”, va apostar per un país “més unit, més verd, més just i més solidari”.

Escalé, que ja abans de l’inici de l’acte es va mostrar partidari de modificar la Llei qualificada del règim electoral i del referèndum, ja que “és incomprensible que les setmanes anteriors a les eleccions, exceptuant els dies de campanya electoral, no es puguin fer propostes polítiques quan precisament del que es tracta això és de fer política”,  va destacar que el país “ha estat governat els últims 15 anys per governs del PS i DA” i que moltes de les cares que es presenten a aquestes eleccions són conegudes, motiu pel qual des de Concòrdia es considera que “calen propostes i respostes als problemes d’Andorra que siguin alternatives”. 

En aquest sentit, el candidat a cap de Govern de la formació, que va recordar que “des del principi no ens hem plantejat cap pacte amb cap altra força nacional perquè pensem que el nostre ideari està molt allunyat del de la resta de formacions”, es va mostrar convençut que aquests comicis “acabaran polaritzant-se en dos blocs, el de la política de sempre, la que s’ha fet fins ara, i les noves propostes”, i va destacar que si cap formació obté la majoria absoluta el 2 d’abril, “un Govern en minoria seria bo per al país”, ja que “el Consell General tornaria a ser el centre del debat i les actuacions al país, i això seria molt bo per a la democràcia andorrana”.

L’acte, en què es van anar presentant un per un els candidats de les llistes territorials de la capital, Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany així com els que conformen la candidatura nacional, va ser presentat pels copresidents de Concòrdia, Cerni Cairat i Olalla Losada, que van incidir en el camí seguit per la formació des de la seva presentació pública el juliol passat, i es van mostrar satisfets per la “contribució” que ha pogut fer la formació, “que neix amb l’esperit de posar al debat polític qüestions cabdals per al futur d’Andorra”. I en aquesta línia, els diferents candidats que van anar intervenint van incidir en la idea de recuperar aquella Andorra on “tothom tenia el futur garantit, habitatge digne i arribava a final de mes”. I fer-ho situant les persones al centre i entenen la política com quelcom constructiu.

Concòrdia
eleccions generals

Compartir via

Comentaris: 3

Comentaris

El la nova generació de 7 ciències que de lleis en van sobrats ara que de arremangar-se això ja son paraules majors
Tan sols amb el fet que volen deixar de vendre Andorra i les nostres muntanyes i prats ja tenen el meu vot!
I que tornin els prestanoms i la batllia plena de pleits….. poca memoria teniu. I trenquem el conveni trilateral amb Espanya França i Madrid, i no nomes ells no podran incertir a Andorra i nosaltres tampoc a Espanya Franca i portugal, tornarem a les cues universitaries a les fronteres

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte