Diari digital d'Andorra Bondia

Concòrdia hereta el feu de Terceravia i evita el ple taronja a les territorials


Escrit per: 
A. L. / M. P. / A. D.

Bufaven vents de canvi a Sant Julià. Especialment des que Terceravia es va esborrar –encara no ha quedat gaire clar per què– d’aquestes eleccions, i aquests vents es van concretar ahir en una victòria incontestable de Concòrdia a la llista territorial, amb Demòcrates a una distància més que considerable i un PS-SDP+ que va quedar de seguida descavalcat de la batalla i que mai no va tenir cap opció. Andorra Endavant va exercir probablement de cavall de Troia, i va esgarrapar alguns vots de Terceravia que potser haurien posat les coses una mica més difícils als regeneracionistes. Però això és política-ficció, més aviat un què hauria passat si...? i ara toca parlar del que va passar realment ahir.

I el que va passar, deia el cap de la territorial, Pol Bartolomé, “és que hem recollit els fruits de la feina ben feta: això és el resultat d’un treball molt llarg i la veritat és que cap de nosaltres ens ho esperàvem. Però independentment dels resultats, l’important és que hi guanyi Andorra i que hi guanyin els ciutadans”. La número 2 de la llista, Maria Àngels Aché, ho rematava: “Crec que hem recollit la inèrcia dels tres anys i mig de bona feina que Desperta Laurèdia ha desplegat al Comú, sempre amb un tarannà constructiu. Al final penso que el que vol el ciutadà és una política positiva, no una que generi crispació”.

A l’altre platet de la balança, la candidata demòcrata, Helena Mas, es reconeixia tocada. “Estem evidentment decebuts perquè hem intentat fer arribar el nostre programa a tots els ciutadans, penso que hem fet una bona campanya però els resultats no han acompanyat i els pròxims dies haurem de reflexionar sobre els motius. Ara bé, el meu compromís amb el partit i amb les seves idees continua intacte”.

El gran derrotat era probablement el cap de llista de PS-SDP+, Gerard Alís: “Probablement ens ha perjudicat la dispersió del vot pel canvi, i en una parròquia conservadora com és Sant Julià era difícil que l’electorat que ha deixat vacant Terceravia es decantés per una opció progressista. I el cert és que ha votat majoritàriament forces de dreta”. Finalment, la candidata d’Andorra Endavant, Bianca Martínez, s’autodescartava de pròximes conteses electorals: “Els meus companys han de continuar perquè ho tenen, però crec que jo ja no seguiré”, destacava la lluita titànica d’un partit, el seu, “integrat per gent del poble, gent normal sense cap experiència política: segurament ens falta pràctica, però ara tindrem oportunitat d’agafar-ne”.

Andorra
eleccions
Sant Julià
Concòrdia
Terceravia
demòcrates

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Sant Julià l'única parròquia amb ous i que no es ven ni es compra....

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte