Diari digital d'Andorra Bondia
Núria Segués i Olalla Losada, davant l’edifici de Radio Andorra a Encamp.
Núria Segués i Olalla Losada, davant l’edifici de Radio Andorra a Encamp.

Concòrdia pensa a apujar la taxa turística


Escrit per: 
Redacció / Foto: Concòrdia

Una oferta turística “que es desmarqui del parc d’atraccions”, això és el que ha defensat avui la número dos de la llista nacional de Concòrdia, Núria Segués, “que tingui coherència i aprofiti tot el potencial que Andorra ens brinda”, incloent-hi la neu, “que és un pilar” per al país. I pel que fa a la taxa turística, proposen incrementar-la “de manera marginal” per augmentar els tres milions d’euros de recaptació, uns diners amb què fer front a la petja ecològica que deixa el turista i amb els quals desenvolupar una aplicació mòbil que doni accés a tota l’oferta natural i cultural.

D’altra banda, la candidatura ha abordat altres temes, com la digitalització de l’Administració, que ha de fer-se de manera “transversal”, tal com ha reclamat el número dos de la territorial d’Andorra la Vella, Miquel Clua, “on tots els ministeris treballin conjuntament i no, com es veu a vegades, pel seu compte”. També ha plantejat la redefinició de llocs de treballs “que quedin obsolets i s’hagin de reconduir”, amb cursos de formació “que fins i tot donin l’oportunitat a la gent de progressar, que potser hi ha talent que es pot aprofitar”. Per a Clua, no es pot permetre que hi hagi treballadors públics “estancats”, tant des del punt de vista de la carrera professional com pel que fa a la graella salarial. Tot i que, ha admès, “en cossos especials pot ser més fàcil” que en altres serveis i departaments.

I Anna Gabriel, primera suplent territorial Sant Julià Concòrdia+Desperta Laurèdia, ha insistit que han estat els candidats de Concòrdia + Desperta Laurèdia els qui han liderat els debats fins ara, traient temes com el de l’avortament. “Hem demostrat amb escreix que es pot fer una oposició constructiva” a Sant Julià, cosa que volen “exportar” al Consell General.

Concòrdia
taxa turística

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte